Svetlana Gorbunenko 30. júna 2011(1)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
V Maroku je spotreba koreňovej zeleniny, byliniek a sezónneho ovocia obrovská. Marocká kuchyňa sa pripravuje s pridaním veľkého množstva korenín a čerstvých byliniek. Tak ako je krajina plná kontrastov, taká je aj jej národná kuchyňa, preto jedno jedlo často obsahuje sladké, slané aj pikantné. Práve tieto vlastnosti som sa snažil reprodukovať vo svojom recepte.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 15 minHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUveľká repa – 600-700 gmed – 1 lyžička.citrónová šťava – 1-2 lyžice. l.nakladaná uhorka – 80 – 100 gnakrájaná čili paprička – 1 ks.mletý kmín – 1/2 lyžičky.mladý cesnak – 1-2 strúčikybiela horčica (semená) – 1 lyžička.zeler (stonka) – 3-4 ks.Rafinovaný olivový olej – 4 lyžice. l.zázvor (koreň) – 2 cmPredložiťzelerová zeleň Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ošúpanú repu nakrájajte na dlhé „okvetné lístky“. Zahrejte olivový olej a nadrobno nasekaný zázvor a korenie (bez semienok) opečte na prudkom ohni 1 minútu. Pridajte repu, pridajte horčičné semienka, rascu a smažte ďalších 5 minút na silnom ohni za stáleho miešania, aby sa „lupienky“ repy neprilepili k sebe. K cvikle pridáme stonkový zeler, olúpaný z hrubých vlákien a nakrájaný na 0,5 cm kúsky. Po ďalších 5 minútach pridáme nadrobno nakrájaný 1 strúčik cesnaku, med, citrónovú šťavu a nakrájanú nakladanú uhorku. Pridajte korenie a soľ podľa chuti. Všetko dobre premiešajte, pár minút zohrievajte a vypnite oheň. Necháme prikryté postáť asi 10 minút. Môžeme podávať teplé ako prílohu k rybám a mäsu, alebo studené, ozdobené zelerom.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Koreňová zelenina, bylinky a sezónne ovocie sú v Maroku veľmi obľúbené. Marocká kuchyňa sa pripravuje s pridaním veľkého množstva korenín a čerstvých byliniek. Tak ako je krajina plná kontrastov, taká je aj jej národná kuchyňa. Preto sa v jednom jedle často nachádza sladké, slané a pikantné.