Korenie na pečenú papriku s medom

Korenie na pečenú papriku s medom

gastronóm 17. novembra 20135,00(2)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu

Pečené papriky sú už samé o sebe úžasné, ale v spoločnosti medu a ako korenie – to je niečo! Vyrobte si toho viac naraz, aby to dlho vydržalo a dostal to každý

zložitosť: priemer Porcie: 2 varenie: 1 hodinaPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2 veľké červené sladké papriky2 veľké žlté papriky1 veľká oranžová paprika500 g pohánkového medu2 vetvičky veľmi čerstvého rozmarínu100 ml čerstvej pomarančovej šťavy70 ml malinového alebo červeného vínneho octuextra panenský olivový olejštipka soli Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Všetky papriky nakrájame na štvrtiny, zbavíme stopiek a jadrovníkov. Veľmi opatrne vystrihnite všetky priečky.

Krok 2

Kožu každej papriky potrieme olejom. Plech vystelieme alobalom a papriky poukladáme kožou nahor. Predhrejte gril rúry na vysokú teplotu (nezapínajte teplovzdušnú rúru ani spodnú časť rúry). Panvicu umiestnite priamo pod gril a počkajte, kým koža nezhnedne.

Krok 3

Umiestnite feferónky do misy, zakryte potravinovou fóliou a nechajte 10 minút pôsobiť, potom odstráňte šupku. Papriky nakrájame na 1,5 cm kúsky.

Krok 4

Nalejte pomarančovú šťavu, ocot a med do hrnca alebo misky na prípravu džemu. Pridajte vetvičky rozmarínu a položte na vysoký oheň.

Krok 5

Priveďte do varu, pridajte papriku. Premiešame a na silnom ohni opäť privedieme do varu.

Krok 6

Ak sa vytvorí pena, odstráňte ju. Pridajte trochu soli. Znížte teplotu na minimum a varte 20 minút. Odstráňte rozmarín. Vložte do sterilizovaných pohárov a uzavrite. Podávame so syrmi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik