Korenie na pečenú papriku s medom
gastronóm 17. novembra 2013(2)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
Pečené papriky sú už samé o sebe úžasné, ale v spoločnosti medu a ako korenie – to je niečo! Vyrobte si toho viac naraz, aby to dlho vydržalo a dostal to každý
zložitosť: priemer Porcie: 2 varenie: 1 hodinaPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2 veľké červené sladké papriky2 veľké žlté papriky1 veľká oranžová paprika500 g pohánkového medu2 vetvičky veľmi čerstvého rozmarínu100 ml čerstvej pomarančovej šťavy70 ml malinového alebo červeného vínneho octuextra panenský olivový olejštipka soli Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Všetky papriky nakrájame na štvrtiny, zbavíme stopiek a jadrovníkov. Veľmi opatrne vystrihnite všetky priečky.
Krok 2
Kožu každej papriky potrieme olejom. Plech vystelieme alobalom a papriky poukladáme kožou nahor. Predhrejte gril rúry na vysokú teplotu (nezapínajte teplovzdušnú rúru ani spodnú časť rúry). Panvicu umiestnite priamo pod gril a počkajte, kým koža nezhnedne.
Krok 3
Umiestnite feferónky do misy, zakryte potravinovou fóliou a nechajte 10 minút pôsobiť, potom odstráňte šupku. Papriky nakrájame na 1,5 cm kúsky.
Krok 4
Nalejte pomarančovú šťavu, ocot a med do hrnca alebo misky na prípravu džemu. Pridajte vetvičky rozmarínu a položte na vysoký oheň.
Krok 5
Priveďte do varu, pridajte papriku. Premiešame a na silnom ohni opäť privedieme do varu.
Krok 6
Ak sa vytvorí pena, odstráňte ju. Pridajte trochu soli. Znížte teplotu na minimum a varte 20 minút. Odstráňte rozmarín. Vložte do sterilizovaných pohárov a uzavrite. Podávame so syrmi.