Malinový džem bez semien
gastronóm 23. novembra 2013 Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 2 varenie: 1 hodinaPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1,3 kg malín1 kg cukru150 ml suchého bieleho vína Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Maliny rozšľaháme v mixéri a pretrieme cez sitko. Všetko, čo zostane v sitku, vložte do vrecka z dvoch vrstiev gázy a pevne zviažte kuchynským špagátom.
Krok 2
Do hrnca s hrubým dnom alebo misky na zaváranie nalejeme víno, pridáme cukor. Dajte na stredný oheň – nechajte cukor roztopiť a sirup zovrieť. Zoberte penu a do sirupu ponorte vrecko malinových výliskov. Varte na miernom ohni 10 minút, vyberte vrecko.
Krok 3
Do sirupu pridáme prelisované maliny, premiešame, privedieme do varu a na miernom ohni dusíme do zhustnutia 20 minút. Vložte do sterilizovaných pohárov a uzavrite.