Malinový džem bez semien

Malinový džem bez semien

gastronóm 23. novembra 20130,00Pridať k obľúbenýmzdieľaťMalinový džem bez semienMalinový džem bez semien K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 2 varenie: 1 hodinaPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1,3 kg malín1 kg cukru150 ml suchého bieleho vína Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Maliny rozšľaháme v mixéri a pretrieme cez sitko. Všetko, čo zostane v sitku, vložte do vrecka z dvoch vrstiev gázy a pevne zviažte kuchynským špagátom.

Krok 2

Do hrnca s hrubým dnom alebo misky na zaváranie nalejeme víno, pridáme cukor. Dajte na stredný oheň – nechajte cukor roztopiť a sirup zovrieť. Zoberte penu a do sirupu ponorte vrecko malinových výliskov. Varte na miernom ohni 10 minút, vyberte vrecko.

Krok 3

Do sirupu pridáme prelisované maliny, premiešame, privedieme do varu a na miernom ohni dusíme do zhustnutia 20 minút. Vložte do sterilizovaných pohárov a uzavrite.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik