gastronóm 19. mája 2011 Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 30 minMorenieObčerstvenieINGREDIENCIE NA 1 PORCIUkoreň zázvoru – 2,5 cmstredné uhorky – 2 ks.stonky zelenej cibule – 2-3 ks.listy koriandravápno – 1 ks.sójová omáčka – 3-4 lyžice. l.hovädzie mäso, nakrájané na steaky – 500 gcukor – 1 lyžička.horúca čili paprička – 1-2 struky Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si marinádu. Koreň zázvoru ošúpeme, nožom ho trochu vyrovnáme a nakrájame na veľké plátky. Zelenú cibuľu (iba spodné biele časti) prekrojte pozdĺžne na polovicu. Limetku nakrájame na plátky a vytlačíme z nej šťavu. Pridajte cukor a všetko premiešajte so sójovou omáčkou. Vložte mäso do plastového vrecka, pridajte marinádu a zaviažte ho, snažte sa dostať von všetok vzduch. Nechajte marinovať aspoň dvadsať minút. Potom mäso vyberte z marinády a krátko opečte na uhlí na prudkom ohni. Hovädzie mäso by malo byť v strede stále ružové. Mäso nakrájame na tenké plátky a podávame s plátkami uhorky na pita chlebe alebo pita chlebe, posypané nadrobno nakrájanou zvyšnou zelenou cibuľkou, koriandrom a čili papričkou. Sladké čili môžeme podávať ako omáčku.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Tento recept nám poslal blogger Dmitrij Žuravlevznámy skôr pod prezývkou dejur. „Na grilovanie je najzaujímavejšie vybrať si čerstvé mäso a sami ho správne marinovať,“ píše. „Ale robiť to správne neznamená dlho.“ Článok ponúka niekoľko možností rýchlej marinády na grilovanie.