Constanta 4. októbra 20205,00 (1)ohodnotiťUložiťzdieľaťnedefinovanéKomentujte K receptu
Chutná a zasýtená kastról zo zemiakov a mletého mäsa v jemnej náplni z tvarohu a smotany. Toto jedlo je možné pripraviť na sviatočný stôl alebo na víkendový rodinný obed.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 1 hodina 40 minútRúraPečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoKastrólyPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍzemiaky 5-6 ks.mleté bravčové mäso 700 gcibuľa 1 ks.paradajky 2-3 ks.olivový olej 4 lyžice.sušené talianske bylinky 1 lyžička.čerstvo mleté čierne korenie 1 štipkasoľ podľa chutivyplniť:krém 10% 200 mltvaroh 220 gvajcia 2 ks.sušené talianske bylinky 2 štipkyčerstvo mleté čierne korenie 1 štipkasoľ podľa chutimaslo do formy 10 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zemiaky ošúpeme a umyjeme. Varte do polovice varenia v osolenej vode. Vypustite vodu a ochlaďte zemiaky.
Krok 2
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Smažte cibuľu na 3 lyžice. l. olivový olej do zlatista.
Krok 3
Do panvice pridajte mleté mäso. Pokračujte v smažení, kým sa nezmení farba, neustále miešajte a rozbite všetky hrudky špachtľou.
Krok 4
Pridajte soľ, korenie, sušené talianske bylinky, premiešajte, ochlaďte na izbovú teplotu.
Krok 5
Formu vymastíme kúskom masla. Zemiaky nakrájame na kolieska a vložíme do formy.
Krok 6
Na plnenie kombinujte smotanu, tvaroh, vajcia, soľ, korenie, talianske bylinky. Šľaháme do hladka.
Krok 7
Polovicu plnky nalejeme do formy so zemiakmi.
Krok 8
Do panvice vložte mleté mäso opečené s cibuľou. Pridajte zvyšnú náplň do formy.
Krok 9
Paradajky umyjeme, osušíme, nakrájame na kolieska.
Krok 10
Vložte plátky paradajok do panvice. Pokvapkáme ich zvyšným olivovým olejom a posypeme talianskymi bylinkami. Vložte panvicu do rúry predhriatej na 180 ° C na 30-35 minút.
Krok 11
Hotový kastról vyberte z rúry a mierne vychladnite. Podávajte na stôl.
Krok 12
Kastról nakrájame na porcie, ozdobíme bylinkami. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Korenie a koreniny môžete použiť podľa potreby.
UŽITOČNÉ RADY
Vhodné je akékoľvek mleté mäso, či už z jedného druhu mäsa alebo zmiešané.