Morka so zeleninou na panvici

gastronóm 26. februára 20245,00(4)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu

Morka so zeleninou na panvici je výdatná, ľahká a chutná večera pre celú rodinu. Jemné diétne mäso sa hodí k akýmkoľvek čerstvým surovinám. Orestujeme s paradajkou, mrkvou a korením. Ale verte, že morka je dobrá aj s kapustou, zeleným hráškom, kukuricou, zemiakmi a fazuľkou. Vrcholom tohto jedla je, že ho budeme podávať horúce priamo na panvici. Len si to predstavte: prskajúca morka s aromatickou zeleninou… Nedá sa odolať. Časť sa ukáže byť celkom pôsobivá. Môžete ho jednoducho položiť na taniere. Ak sa vám však páči myšlienka jesť priamo z horúcej panvice, môžete jedlo uvariť na niekoľkých malých porciovaných panviciach. Potom každý hosť dostane svoju plnú sekundu, rovnako ako v reštaurácii. Ideálnym párom k nemu je hustý chlieb alebo pita chlieb.

zložitosť: ľahko Kalórie: 416,24 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 35 min Použité: 34,25 g/25,95 g/9,53PraženieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 4 PORCIEfilet z morčacieho stehna – 800 gveľké zrelé paradajky – 1 ks.stredná mrkva – 1 ks.červená paprika – 1 ks.stredná cibuľa – 1 ks.rastlinný olej – 30 mlmletá paprika – 10 gmletá horúca červená paprika – 5 gsoľ – 7 gmleté ​​​​čierne korenie – 5 gcesnak – 2-3 strúčikykoriander – 0,5 zväzku Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie na varenie moriaka so zeleninou na panvici. Vtáčika umyjeme, osušíme a potom nakrájame na stredné kúsky, 2-3 cm, ochutíme paprikou, soľou, čiernym a červeným korením. Miešame, kým sa korenie nevstrebe do mäsa.

Krok 2

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na pásiky. Zo sladkej papriky odstráňte semená a stopku a tiež nakrájajte dužinu na prúžky.

Krok 3

Zahrejte rastlinný olej na panvici s hrubým dnom. Pridajte morku a smažte na strednom ohni za stáleho miešania do zlatista.

Krok 4

Do panvice k mäsu pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu a papriku a prikryté za občasného miešania dusíme, kým nie je mäso prepečené, asi 10-15 minút.

Krok 5

Paradajku umyjeme, osušíme a nakrájame na pomerne veľké plátky. Vložte zeleninu do panvice a pridajte soľ podľa chuti. Prikryjeme pokrievkou a dusíme ďalších 5 minút.

Krok 6

Strúčiky cesnaku ošúpeme a pretlačíme lisom alebo nasekáme nadrobno. Koriander tiež umyte, osušte a nasekajte. Odstráňte panvicu z ohňa, pridajte cesnak a bylinky, premiešajte a ihneď podávajte priamo z panvice.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Na varenie moriaka so zeleninou na panvici je lepšie použiť čerstvú zeleninu, ale ak ju nemáte, stačia hotové mrazené zmesi. Žiadna paradajka? Nahraďte ho niekoľkými polievkovými lyžicami paradajkovej omáčky alebo pasty.

MIMOchodom

Pri varení moriaka so zeleninou na panvici nepoužívajte mrazené mäso. Chladená hydina je vždy jemnejšia a mäkšia. Jedlo môžeme podávať samostatne alebo s akoukoľvek prílohou: ryža, bulgur, kuskus.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik