Paradajková polievka s račím chvostíkom

gastronóm 7. júla 20110,00Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minVareniefrancúzska kuchyňaPrvý chod: polievkaINGREDIENCIE NA 4 PORCIEparadajka – 1 kgolivy bez kôstky – 8 ks.rastlinný olej – 1 polievková lyžica. l.červený vínny ocot – 1 polievková lyžica. l.veľká cibuľa – 1 ks.olivový olej – 100 mlbazalka – 2 vetvičkyrakovinové krky – 12 ks.soľ – podľa chutiuhorka – 1 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na paradajkách urobte rez v tvare kríža a spustite ich na 30 sekúnd. do vriacej vody. Potom opláchnite studenou vodou a odstráňte pokožku. Paradajky a bazalku pomelieme v mixéri. Za stáleho šľahania pridajte olivový olej, ocot, korenie a soľ. Vložte do chladničky.

Krok 2

Raky povaríme vo vriacej osolenej vode 4 minúty. Necháme vychladnúť. Uhorku a cibuľu nakrájame na malé kocky, olivy na tenké plátky.

Krok 3

Odrežte krky rakov a odstráňte z nich ulitu. Do polievky pridáme nakrájanú uhorku, cibuľu a olivy a premiešame. Polievku nalejeme do misiek a do stredu položíme račie chvostíky. Podávame s horúcim chlebom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik