Pudingové sušienky
gastronóm 17. januára 2024(1)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
Domáce pudingové sušienky sú špeciálnou pochúťkou, ktorá svojou nezvyčajnou textúrou dokáže prekvapiť nejedného maškrtníka. Veď čo si väčšinou predstavíme, keď počujeme o takomto pečive? Malé výrobky z cesta, chrumkavé a drobivé. V tomto prípade je všetko úplne inak! Naše sušienky pripomínajú profiteroles, čo nie je vôbec prekvapujúce: obe pochúťky sú vyrobené z podobného cesta. Iba v prvom prípade nie sú výrobky plnené krémom a sú menšie ako ich „pudingové“ príbuzní. Ako vyrobiť takéto cookies? Našli sme výborný osvedčený recept, otestovali v praxi a špeciálne pre vás podrobne opísali celý proces!
zložitosť: priemer Kalórie: 62,27 kcal/porcia Porcie: 20 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 15 min Použité: 1,68 g/2,93 g/7,30Výrobok z cesta: PečivoDezertVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍpitná voda – 50 mlmlieko – 100 mlsoľ – na špičke nožacukor – 50 gmaslo – 45 gmúka – 120 gvajcia C1 – 3 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte choux pečivo. Do malého hrnca nalejte pitnú vodu a potom mlieko. Pridajte soľ a cukor. Umiestnite na strednú teplotu. Vložte do masla.
Krok 2
Za stáleho miešania priveďte obsah panvice do varu. Odstráňte z tepla a pridajte múku. Dôkladne premiešame vareškou. Umiestnite na mierny oheň. Za stáleho miešania varíme, kým sa z hmoty nezačne vytvárať hrudka.
Krok 3
Pudinkovú zmes odstavíme z ohňa. Preneste do veľkej misy a rozložte ju po dne a po stranách, aby sa rýchlejšie ochladila. Nechajte 15 minút pri izbovej teplote.
Krok 4
Do múčnej zmesi po jednom pridávame vajíčka, po každom dôkladne premiešame. Cesto z choux preložíme do cukrárskeho vrecka vybaveného tryskou stredného priemeru (jemné zuby).
Krok 5
Rúru predhrejeme na 200°C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Naň z cukrárskeho vrecka ukladáme guličky s priemerom 3-4 cm v určitej vzdialenosti od seba.
Krok 6
Pečieme 15 minút. Neotvárajte rúru! Potom teplotu znížime na 170°C. Pudingové sušienky pečieme 20 minút. Položte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Z tohto choux pečiva môžete pripraviť profiteroly alebo zákusky. V prvom prípade by mal byť uložený vo forme väčších guľôčok, v druhom – vo forme tyčiniek dlhých 8–10 cm naplňte hotové výrobky akýmkoľvek krémom podľa chuti
MIMOchodom
Pred podávaním môžeme pudingové sušienky posypať práškovým cukrom zmiešaným s malým množstvom mletej škorice: pochúťka získa príjemnú vôňu.