pyré z bobúľ
gastronóm 19. novembra 2013(4)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
Každý z pripravených téglikov s čučoriedkami, jahodami a ríbezľami sa bude v zime otvárať veľmi príjemne.
zložitosť: ľahko Kalórie: 176,58 kcal/porcia Porcie: 9 varenie: 30 min Použité: 0,24 g/0,10 g/43,41BlenderKuchynský robotPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 9 PORCIÍPre pyré z jahôd:1 kg lesných jahôd2 kg najjemnejšieho cukruPre pyré z ríbezlí:1 kg čiernych ríbezlí1,5 kg najjemnejšieho cukruNa pyré z čučoriedok:1 kg čučoriedok1,5 kg najjemnejšieho cukru Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
V prípade pyré z čučoriedok roztrieďte bobule, opatrne odstráňte všetky listy a vetvičky. Neumývajte bobule. Pripravené čučoriedky vložte do mixéra alebo kuchynského robota.
Krok 2
Začnite šľahať bobule. Keď sa zmes stane viac-menej homogénnou, nalejte cukor do mixéra alebo kuchynského robota tenkým prúdom. Úplne homogénnu zmes vložte do sterilizovaných pohárov, podľa potreby pasterizujte a zatvorte.
Krok 3
Ak chcete pripraviť kašu z ríbezlí, roztriedte bobule a opatrne odstráňte všetky listy a vetvičky. Pomocou nožníc na nechty odrežte fuzzy vrcholy ríbezlí.
Krok 4
Pripravené ríbezle vložte do mixéra alebo kuchynského robota. Začnite šľahať bobule. Keď sa zmes stane viac-menej homogénnou, nalejte cukor do mixéra alebo kuchynského robota tenkým prúdom. Homogénnu zmes vložte do sterilizovaných pohárov, podľa potreby pasterizujte a uzavrite.
Krok 5
Na prípravu jahôd v pyré roztrieďte bobule, opatrne odstráňte listy a vetvičky. Pripravené jahody vložte do mixéra alebo kuchynského robota.
Krok 6
Začnite šľahať bobule. Keď sa zmes stane viac-menej homogénnou, nalejte cukor do mixéra alebo kuchynského robota tenkým prúdom. Úplne homogénnu zmes vložte do sterilizovaných pohárov, podľa potreby pasterizujte a zatvorte.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Nepasterizované poháre s pyré sa skladujú iba v chladničke!