Elena Mozulyakina 26. mája 2011 Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
História šalátu s nevšedným dresingom… Dňa 14. februára sa v jednej z matrík nášho mesta konal Deň otvorených dverí. Súčasťou programu sviatku venovaného láske a zaľúbeným bola prehliadka svadobných kytíc, kvetinových aranžmánov, ochutnávka bochníkov, svadobných tort, šampanského a mnoho iného. Bola som pozvaná (ako pomocná kvetinárka s povesťou „rád varím:)“, aby som viedla majstrovskú triedu o príprave romantickej večere. Musel som vymyslieť tri jedlá. Milovníci, ako viete, nemajú čas na jedlo. V bruchu majú motýle. A tak som sa rozhodla pre ľahké, vzdušné maškrty. Jedným z nich bol šalát s rukolou a jahodami. Vrcholom tohto šalátu však bol dresing, ktorý sa prakticky „narodil“ počas majstrovskej triedy. Na predstavení bolo veľa šampanského. A rozhodol som sa ho použiť pri príprave šalátového dresingu. V dôsledku toho sa šalát so šampanským dresingom ukázal ako ľahký, „šumivý“ a veľmi chutný.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 30 minŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUolivový olej – 1/2 šálkykvetový med – 1 lyžička. (voliteľné)jahody – niekoľko bobúľkešu – 50 – 100 guhorky – 1 ks.suché šampanské – 1/4 šálkyružové korenie – podľa chutirukola – 1 baleniebiely hroznový ocot – 2 lyžice. l.soľ – podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rukolu, jahody a uhorku umyjeme a osušíme. Odstráňte stopku z jahôd. Nakrájajte na tenké plátky. Uhorku nakrájame na plátky. Orechy zľahka opražíme. Na tanier položíme rukolu. Na „vankúš“ z rukoly položte nakrájané jahody a uhorku v náhodnom poradí. Posypeme orechmi. Na prípravu dresingu zmiešajte v samostatnej šálke olivový olej, hroznový ocot a šampanské. Pridajte soľ. V prípade potreby pridajte kvetový med. Zmiešajte. Výsledným dresingom zalejeme šalát. Pred podávaním šalát dochutíme čerstvo mletým ružovým korením.