gastronóm 23. augusta 20215,00 (3)ohodnotiťUložiťzdieľaťnedefinovanéKomentujte K receptu
Šťavel v tomto šaláte možno nahradiť mladým špenátom.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDomáce mliečne výrobkyINGREDIENCIE NA 4 PORCIEpo 150 g čučoriedok a černíc100 g šťavela40 g rukoly200 g mladého syra (Adyghe, Suluguni, mozzarella)200 g viacfarebných cherry paradajokšťava a kôra z 1 pomaranča2 polievkové lyžice. l. med1 polievková lyžica. l. horčica so zrnkami80 ml olivového olejasoľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na dresing nalejte pomarančový džús do pohára so skrutkovacím uzáverom, pridajte med, horčicu a maslo. Dochutíme soľou a korením, pevne prikryjeme a prudko vyšľaháme.
Krok 2
Cherry paradajky prekrojíme pozdĺžne na polovicu a zmiešame s bobuľami. Syr nalámeme alebo natrháme na malé kúsky.
Krok 3
Zmes šťavela a rukoly naukladáme na taniere (zo šťavela je lepšie odtrhávať stonky).
Krok 4
Lyžicou nalejte zmes paradajok a bobúľ na zeleninu a navrch položte syr. Zálievku opäť prudko vyšľaháme a nalejeme na šalát. Posypte kôrou. Ihneď podávajte.