Šalát so syrom, šťavelom, bobuľami a paradajkami

gastronóm 23. augusta 20215,00 (3)ohodnotiťUložiťzdieľaťnedefinovanéKomentujte K receptu

Šťavel v tomto šaláte možno nahradiť mladým špenátom.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDomáce mliečne výrobkyINGREDIENCIE NA 4 PORCIEpo 150 g čučoriedok a černíc100 g šťavela40 g rukoly200 g mladého syra (Adyghe, Suluguni, mozzarella)200 g viacfarebných cherry paradajokšťava a kôra z 1 pomaranča2 polievkové lyžice. l. med1 polievková lyžica. l. horčica so zrnkami80 ml olivového olejasoľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na dresing nalejte pomarančový džús do pohára so skrutkovacím uzáverom, pridajte med, horčicu a maslo. Dochutíme soľou a korením, pevne prikryjeme a prudko vyšľaháme.

Krok 2

Cherry paradajky prekrojíme pozdĺžne na polovicu a zmiešame s bobuľami. Syr nalámeme alebo natrháme na malé kúsky.

Krok 3

Zmes šťavela a rukoly naukladáme na taniere (zo šťavela je lepšie odtrhávať stonky).

Krok 4

Lyžicou nalejte zmes paradajok a bobúľ na zeleninu a navrch položte syr. Zálievku opäť prudko vyšľaháme a nalejeme na šalát. Posypte kôrou. Ihneď podávajte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik