Šalát Tabbouleh

elena-fialka 20. apríla 20110,00Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 1 hodinaŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUzelená cibuľa – 1 zväzokpetržlen (listy) – 100 gjemne nasekaná mäta – 4 lyžice. l.Ľadový šalát (listy) – 80 gvoda – 5-6 lyžíc. l.jemná morská soľ – podľa chutisilné paradajky – 3 ks.citrónová šťava – 2 lyžice. l.malé libanonské uhorky – 2 ks.sumach – voliteľné a podľa chutijemný bulgur na tabbouleh (Bulgur jemný) – 6 lyžíc. l.Na tankovaniecitrónová šťava – 100 ml alebo podľa chutiolivový olej – 100 ml Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

V miske zmiešame vodu a citrónovú šťavu. Pridajte bulgur, premiešajte a nechajte 1 hodinu. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno. Vložte do sitka, opláchnite a sceďte. Cibuľu, paradajky, uhorky a šalátové listy nakrájame nadrobno. Všetko vložte do misy. Pridajte bulgur. Premiešame a dáme do chladničky na 30-40 minút. Pred podávaním šalát dochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou a soľou podľa chuti.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik