Sladkokyslé korenie vyrobené z hrozna a čili
gastronóm 3. decembra 2013 Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 2 varenie: 2 hodiny 30 minútOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 kg veľkého ružového hrozna2 veľké, nie veľmi pálivé čili papričky1 veľký pomaranč3 veľké citróny2 polievkové lyžice. l. balzamikový ocot350 g cukru Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Odstráňte hrozno z konárov. Každé bobule nakrájajte na polovicu a odstráňte semená pomocou špáradla alebo špáradla.
Krok 2
Chilli rozrežte pozdĺžne na polovicu a odstráňte semená a blany. Polovice tiež prerežte pozdĺžne na polovicu a potom priečne narežte na 1 cm kúsky.
Krok 3
Odstráňte kôru z pomaranča a 1 citróna pomocou škrabky na zeleninu. Zo všetkých citrusových plodov odrežte kôru tak, aby bola viditeľná dužina.
Krok 4
Citrusové filé nakrájajte na plátky medzi filmami, pričom si nechajte šťavu, ktorá vyteká. Každý filet rozrežte na polovicu.
Krok 5
V širokom hrnci zmiešajte citrusovú šťavu, balzamikový ocot, cukor a 70 ml vody. Priveďte do varu, varte, kým sa cukor nerozpustí.
Krok 6
Pridajte kôru a čili a varte 5 minút. pri veľmi nízkej teplote. Pridajte hrozno a citrusové filé, jemne premiešajte, priveďte do varu na maximálnom ohni, povarte 1 minútu, odstavte z ohňa, 1 hodinu ochlaďte, znova priveďte do varu, prevarte a ešte 2 krát vychladzujte. Dáme do sterilizovaných pohárov a uzatvoríme k syrom a hydine.