Sušienky so syrom a paradajkami

Môj magnet 3. júla 20235,00(2)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu

Sušienky so syrom a paradajkami sú ako stvorené na ľahký letný obed alebo piknik. Pikantnosť galetke z dvoch druhov múky dodajú dva druhy syrov – gouda a čedar. Príprava takéhoto koláča nie je vôbec náročná a môže sa podávať teplý aj vychladený. Dobrá vec na galettes je, že na rozdiel od quiche nemusia byť dokonale čisté. Cesto z galetky sa vyvaľká na kruh, naň sa poukladá plnka a potom sa okraje preložia priamo cez plnku a zľahka sa stlačia. Náplň pre takúto sušienku môže byť čokoľvek, ale v letnej sezóne bude náplň vyrobená zo striedajúcich sa plátkov viacfarebných paradajok vyzerať obzvlášť krásne.

zložitosť: priemer Kalórie: 446,72 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 1 hodina Použité: 13,33 g/21,51 g/49,32Výrobok z cesta: PečivoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍNa náplň:5-6 stredných paradajok150 g syra Gouda60 g syra čedar4–5 vetvičiek tymiánu2 vetvičky bazalkysoľ, čerstvo mleté ​​čierne korenieNa test:300 g pšeničnej múky200 g kukuričnej múky120 g masla1 vajcesoľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vopred vyberte maslo z chladničky. Mäkké maslo zmiešame s vajíčkom a soľou a prešľaháme. Pridajte oba druhy múky, nalejte 2-3 lyžice. l. studenej vody a vymiesime hladké cesto. Cesto zvinieme do gule, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 20 minút do chladničky.

Krok 2

Syr Gouda nastrúhame na hrubom strúhadle a spojíme s nasekanými lístkami bazalky. Paradajky nakrájame na kolieska.

Krok 3

Rúru predhrejeme na 190°C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme na 8 častí. Každý vyvaľkáme na tenký kruh s priemerom 14–15 cm Od okrajov trochu ustúpime, na kolieska cesta položíme tvarohovú plnku a prikryjeme plátkami paradajok. Nadvihnite a zľahka pritlačte okraje cesta. Sušienky poukladáme na plech a pečieme 20 minút. Vyberte panvicu z rúry a posypte galetky lístkami tymiánu a strúhaným syrom čedar. Pekáč vráťte do rúry a pokračujte v pečení ďalších 10 minút.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Na zvýraznenie chuti plnky posypte nakrájané paradajky štipkou cukru a nechajte 5 minút odstáť.

UŽITOČNÉ RADY

Paradajkové sušienky je lepšie podávať teplé a do náplne pridať trochu tymianu pre chuť.

MIMOchodom

Na 100 g: bielkoviny 7,52 g (9,40 % dennej hodnoty) • tuky 13,00 g (14,44 %) • sacharidy 32,82 g (19,54 %) • kcal 274,31 (15,24 %) • sodík 281,01 mg (19,38 %) • cukor celkom 1 3,08 %) • EFA 7,81 g (39,05 %) • vláknina 1,25 g (4,17 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik