gastronóm 11. mája 2011(3)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 323,36 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 30 min Použité: 7,10 g/18,94 g/31,52švédska kuchyňaŠalátINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍzemiaky – 800 gčervená cibuľa – 2 ks.červené jablko – 1 ks.biely vínny ocot – 1 polievková lyžica. l.štipka cukruvarené údené hrudník – 150 gcitrónová šťava – 1 polievková lyžica. l.nasekaný kôpor – 1 polievková lyžica. l.uhorka – 1 ks.mleté biele korenie – podľa chutisoľ podľa chutimajonéza – 200 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zemiaky uvaríme v šupke 20 minút, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Hrudník nakrájame na pásiky a opečieme na suchej rozohriatej panvici do chrumkava. Zemiaky nalejeme taveným tukom.
Krok 2
Jablká a uhorku nakrájame na kocky, cibuľu na kolieska. Posypte jablká citrónovou šťavou. Zemiaky, cibuľu, uhorku, jablká a hruď zmiešame.
Krok 3
Majonézu vyšľaháme s octom, cukrom, soľou a korením. Šalát pokvapkáme. Navrch posypeme kôprom.