Švédsky zemiakový šalát

gastronóm 11. mája 20115,00(3)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 323,36 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 30 min Použité: 7,10 g/18,94 g/31,52švédska kuchyňaŠalátINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍzemiaky – 800 gčervená cibuľa – 2 ks.červené jablko – 1 ks.biely vínny ocot – 1 polievková lyžica. l.štipka cukruvarené údené hrudník – 150 gcitrónová šťava – 1 polievková lyžica. l.nasekaný kôpor – 1 polievková lyžica. l.uhorka – 1 ks.mleté ​​biele korenie – podľa chutisoľ podľa chutimajonéza – 200 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zemiaky uvaríme v šupke 20 minút, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Hrudník nakrájame na pásiky a opečieme na suchej rozohriatej panvici do chrumkava. Zemiaky nalejeme taveným tukom.

Krok 2

Jablká a uhorku nakrájame na kocky, cibuľu na kolieska. Posypte jablká citrónovou šťavou. Zemiaky, cibuľu, uhorku, jablká a hruď zmiešame.

Krok 3

Majonézu vyšľaháme s octom, cukrom, soľou a korením. Šalát pokvapkáme. Navrch posypeme kôprom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik