Teplý šalát so steakom a paradajkami

gastronóm 27. júla 20215,00(4)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu

Teplý šalát so steakom a paradajkami môžeme pokojne zaradiť do kategórie „haute cuisine“: každý gurmán ocení vynikajúcu chuť tohto jedla. Jeho príprava je zároveň celkom jednoduchá – len treba vedieť dobre uvariť steak! A nie príliš dlho, ak neberiete do úvahy čas „odpočinku“ mäsa. Je dôležité mať na pamäti, že výsledok priamo závisí od kvality hovädzieho mäsa, preto sa snažte nájsť čo najlepší rez (ideálne by to malo byť mramorované hovädzie mäso). S rukolou, cherry paradajkami a červenou cibuľou by nemali byť žiadne problémy. V recepte odporúčame šalát obliecť domácou omáčkou – horúcim rastlinným olejom. Chuť jedla vďaka tomu získa zvláštnu pikantnú pikantnosť.

zložitosť: ľahko Kalórie: 512,92 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 20 min Pridať. čas: 45 min Použité: 16,02 g/44,21 g/10,88VečeraŠalátINGREDIENCIE NA 3 PORCIE3Porcie+ Hovädzí steak 1 kusCherry paradajka 300 gRukola 150 gČervená cibuľa 1 kusRafinovaný rastlinný olej ochutnaťSoľ ochutnaťMleté čierne korenie ochutnaťNa tankovanie:Cesnak 3 klinčekyČervená čili paprička 1 kusŠalotka 1 kustymian (tymián) 1 pobočkyRafinovaný rastlinný olej 120 mlSoľ ochutnať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vyberte steak z chladničky a nechajte ho odležať pri izbovej teplote aspoň 30 minút. Potrieme soľou, korením a olivovým olejom. Smažte na grilovacej panvici, kým nebude stredne hotová (57-62 °C).

Krok 2

B Steak položte na tanier a prikryte fóliou. Nechajte pôsobiť 15 minút. Cherry paradajky položte na konár v panvici, kde sa pieklo mäso. Rýchlo opečieme z oboch strán. Preložíme na tanier.

Krok 3

Steak nakrájame na tenké plátky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovičné kolieska. Na veľký tanier položte rukolu. Navrch rozložíme cibuľu, paradajky a plátky steaku.

Krok 4

Pripravte si dresing. Chilli papričku, cibuľu a cesnak nasekáme veľmi nadrobno. Z vetvičky odstráňte lístky tymiánu. Vložte do malej misky. Pridajte čili, cibuľu a cesnak.

Krok 5

Zahrejte rastlinný olej v hrnci, kým sa neobjaví ľahký dym. Suroviny na dresing prelejeme v miske. Nechajte pôsobiť 2 minúty. Zálievkou polejeme šalát a podávame.

MIMOchodom

Aby bol dresing pikantnejší, pridajte nakrájané červené čili spolu so semienkami. Len to nepreháňajte s množstvom, inak bude chuť príliš horká.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Na prípravu šalátu môžete použiť akúkoľvek červenú cibuľu, ale ideálne sú ploché jaltské cibule: sú veľmi šťavnaté a ich chuť je bohatá a sladká.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik