Catherine 7. máj 2011 Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 15 minŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDomáce mliečne výrobkyINGREDIENCIE NA 1 PORCIUšalátová uhorka (stredná) – 1 ks.feta – 50 gčierne korenie – podľa chutiolivový olej – podľa chutipíniové oriešky – 1-2 lyžice. l.soľ – podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorku umyjeme a nakrájame na tenké pásiky (alebo nastrúhame na hrubom strúhadle). Fetu nakrájajte na malé kocky (alebo rozdrvte vidličkou). Píniové oriešky opražíme na suchej panvici, kým jemne nezhnednú. Zmiešajte uhorky so syrom, trochu fety si nechajte na ozdobu. V prípade potreby (feta je už osolená) dosolíme. Navrch poukladáme píniové oriešky, ozdobíme kúskami fety, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením a pokvapkáme olivovým olejom.