gastronóm 6. septembra 2021(18)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
Pridanie sušených paradajok do vegetariánskej kapustovej polievky jej dodáva plnosť a celistvosť.
zložitosť: ľahko Kalórie: 111,42 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 40 min Pridať. čas: 30 min Použité: 3,40 g/4,28 g/15,02VarenieVečeraPrvý chod: polievkaVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuRýchloINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ400-500 g bielej kapusty1-2 mrkvy1 malý koreň petržlenu2-3 zemiaky1 malá cibuľa4-6 polovíc sušených paradajokolivový olejštipka šafranu (voliteľné)2,5 litra vody alebo zeleninového vývaru2 strúčiky cesnakupetržlenové listykyslá smotana na servírovanie (voliteľné)čerstvo mleté čierne koreniesoľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kapustu nakrájame nadrobno, mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle a petržlenovú vňať na jemnom strúhadle. Nakrájajte zemiaky a cibuľu. Sušené paradajky opláchneme pod tečúcou vodou a tiež nakrájame.
Krok 2
Na olivovom oleji orestujeme mrkvu a cibuľu, na záver pridáme štipku šafranu.
Krok 3
Nakrájanú kapustu vložte do vriacej vody alebo vývaru a varte 7 minút. Pridajte zemiaky a varte 5 minút, potom pridajte sušené paradajky a nastrúhanú petržlenovú vňať.
Krok 4
Keď sú kapusta a zemiaky uvarené, pridajte opraženie, potom pridajte korenie a varte ďalšie 3 minúty.
Krok 5
Do pripravenej kapustnice pridáme cesnak pretlačený so soľou a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Odstráňte panvicu z ohňa a nechajte kapustovú polievku 30 minút postáť.
Krok 6
Ak chcete, pri podávaní môžete na tanier položiť 1 polievkovú lyžičku. l. kyslá smotana, ak kapustnicu jedia nielen vegetariáni.
MIMOchodom
Sušené paradajky, podobne ako niektoré iné produkty dlhodobej fermentácie, majú takzvanú „piatu chuť“, to znamená, že dokážu úžasne prepojiť a spojiť chuť a vôňu jednotlivých ingrediencií pokrmu do jedného celku. . Pridanie sušených paradajok do vegetariánskych jedál dodáva telo a textúru.