Vrstvený koláč s hríbmi a sušenými paradajkami

Oľga Sivová 21. októbra 20200,00 (0)ohodnotiťUložiťzdieľaťnedefinovanéKomentujte K receptu

V taliančine má koláč melodický názov Torta salata con porcini e pomodori secchi. Pre tento recept som si vzal už uvarené a mrazené biele, ale môžete (ak je to možné) variť aj s čerstvými. Moje sušené paradajky sú domáce. A to všetko je kľúčom k úspechu. Vzhľadom na to, že sa varí rýchlosťou blesku, myslím, že sa stane vašim obľúbeným. Keby ste len vedeli, aké dobré je to s aperitívom! Mimochodom, už začínate myslieť na novoročné jedlá? Berte to do úvahy.

zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 40 minPečenietalianska kuchyňaPopoludňajšie občerstvenieVečeraVýrobok z cesta: PečivoObčerstvenieVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoKoláčePárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍbalenie lístkového cesta bez droždia 500 gvajcia 3 ks.lahodný tvrdý syr (ideálne parmezán) 50 gsmotana 22-30% tuku 3 polievkové lyžice.stredne veľké hríby 5 ks.strúčiky cesnaku 2 ks.sušené paradajky v oleji 5-8 ks.soľ, korenie podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Huby nakrájajte na malé kúsky, „krásne“ nakrájajte na plátky na ozdobu. Pláty opečieme na masle do zlatista. Na olivovom oleji z paradajok orestujeme nasekané šampiňóny, pridáme cesnak, soľ a korenie. Necháme mierne vychladnúť. Vajcia a smotanu rozšľaháme, pridáme najemno nastrúhaný syr. Pridajte plnku k hubám, premiešajte, v prípade potreby pridajte soľ.

Krok 2

Cesto mierne rozvaľkáme. Na vrstvy som urobil rám. Stačí ustúpiť 2-2,5 cm od okraja a urobiť zárezy po obvode bez toho, aby ste cesto prerezali. Pridajte hubovú plnku. Navrch poukladáme plátky húb a sušené paradajky. Pečieme pri 180-200°C asi 15-20 minút alebo do krásnej zlatistej farby.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik