Vynikajúca makrela pečená v rúre
Môj magnet 8. februára 20244,75 (8)ohodnotiťUložiťzdieľaťnedefinovanéKomentujte K receptu
Vďaka zvláštnostiam varenia je makrela v rúre s horčicou nezvyčajne aromatická a chutná. Je to všetko o veľmi nezvyčajnom recepte, pretože rybu v omáčke nielen pečieme, ale ju v nej predmarinujeme! Okrem horčice obsahuje med, citrónovú šťavu a provensálske bylinky, takže inherentná vôňa pečenej makrely, ktorú mnohí považujú za drsnú, je tlmená a stáva sa veľmi príjemnou. Čo sa týka chuti, tá je naozaj na chválu! Navyše textúra mastnej makrely upečenej v rúre s cibuľou sa stáva neuveriteľne jemnou, ryba sa doslova topí v ústach, a preto ju má každý, kto ju vyskúša, rád.
zložitosť: priemer Kalórie: 479,84 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina 45 minút Použité: 32,87 g/22,39 g/36,22Hlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEmakrela – 600 gcibuľa – 150 ghorčica – 120 gmed – 30 gsójová omáčka – 2 lyžice. l.sušené provensálske bylinky – 2 lyžičky.šťava a kôra z 1 citrónapetržlen – 3 vetvičkykôpor – 3 vetvičkysoľ – podľa chutičerstvo mleté čierne korenie – podľa chutivarené zemiaky na servírovanie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie. Ak je makrela zmrazená, nechajte ju rozmraziť na „najteplejšej“ poličke chladničky. Potom rybu umyte, odrežte hlavu a vypitvajte brucho. Opláchnite makrelu zvnútra. Nakrájajte na hrubé plátky.
Krok 2
Na marinádu vložte med do misky. Pridajte horčicu, sójovú omáčku, provensálske bylinky, citrónovú šťavu a kôru. Dôkladne premiešajte, aby ste získali omáčku jednotnej konzistencie. Pridajte trochu soli a korenia.
Krok 3
Vložte makrelu do misky. Nalejte marinádu a uistite sa, že je rovnomerne rozložená na všetky kúsky rýb. Zatvorte nádobu alebo zakryte vrch potravinovou fóliou. Vložte do chladničky na 1 hodinu.
Krok 4
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovičné kolieska. Petržlenovú vňať umyjeme a osušíme. Odstráňte listy z konárov a nakrájajte. Spojíme s cibuľou a uložíme na dno zapekacej misy.
Krok 5
Navrch rozložte makrelu a nalejte zvyšnú marinádu v miske. Rúru predhrejeme na 190°C. Pečte makrelu 25-30 minút. Rybu môžeme podávať s varenými zemiakmi.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Makrela v horčicovej omáčke môže byť tiež pečená nie vo forme, ale v hrubej fólii a po častiach. V tomto prípade sa ryba podáva priamo v „nádobe“, v ktorej bola varená.
UŽITOČNÉ RADY
Na pečenie makrely v rúre podľa tohto receptu by ste si mali vybrať horčicu, ktorá nie je príliš korenistá. Ideálny je Dijon alebo podobný, s jemnou chuťou.
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 13,95 g (17,44 % dennej hodnoty) • tuky 9,92 g (11,02 %) • uhľohydráty 7,00 g (4,17 %) • kcal 169,55 (9,42 %) • sodík 558,12 mg (38,49 %) • 7 g cukru spolu 4,1 8,34 %) • EFA 3,01 g (15,05 %) • vláknina 1,40 g (4,67 %)