Vyprážané halušky s tvarohom
gastronóm 17. januára 20245,00 (1)ohodnotiťUložiťzdieľaťnedefinovanéKomentujte K receptu
Vyskúšali ste už vyprážané halušky s tvarohom? Ak nie, tak sme si pre vás pripravili skvelý recept! Princíp prípravy vyprážaných halušiek sa takmer nelíši od klasickej: rozdiel sa týka len spôsobu tepelnej úpravy. Takže najprv vymiesime obvyklé cesto na halušky a necháme „odpočinúť! Počas tejto doby si pripravíme tvarohovú plnku. Nakoniec cesto rozvaľkajte, vykrajujte kruhy, na ne rozdeľte výslednú hmotu a vytvarujte knedle. čo bude ďalej? Ďalej položte knedle s tvarohom na panvicu a smažte, kým nie sú hotové. Uvidíte: bude chutiť každému!
zložitosť: priemer Kalórie: 394,32 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 40 min Pridať. čas: 30 min Použité: 20,28 g/18,70 g/35,76Hlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuDomáce mliečne výrobkyHalušky, haluškyINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍNa vyprážanie:rastlinný olej – podľa chutiNa náplň:tvaroh s obsahom tuku najmenej 9% – 700 gkyslá smotana 20% tuku – 60 gveľké žĺtky – 2 ks.cukor – 1-3 lyžice. l.soľ – na špičke nožaNa test:múka – 300 g + trochu viac na vyvaľkanie cestasoľ – 1/2 lyžičky.vajcia – 1 ks.mlieko – 100 mlrastlinný olej – 2 lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cesto na vyprážané halušky pripravíme s tvarohom. Múku a soľ preosejte cez sito na pracovný stôl alebo do širokej misy. Na vrchu urobte priehlbinu.
Krok 2
Rozšľahajte do nej vajíčko, nalejte mlieko a rastlinný olej. Dôkladne miesime, kým nezískame hladké cesto jednotnej konzistencie (aspoň 10 minút ručne).
Krok 3
Cesto by malo byť dosť tuhé, no stále vláčne. Vyformujte z neho guľu, zabaľte do potravinovej fólie a nechajte pri izbovej teplote asi 30 minút.
Krok 4
Pripravíme si plnku do halušiek. Tvaroh pretrieme cez jemné kovové sitko alebo ho jednoducho prepichneme ponorným mixérom. Pridáme kyslú smotanu, žĺtky, soľ a cukor. Dôkladne premiešame.
Krok 5
Cesto na halušky položte na múkou posypaný stôl a rozvaľkajte na tenkú vrstvu. Vykrajovačkou alebo pohárom vykrajujte kolieska s priemerom asi 7 cm.
Krok 6
Tvarohovú plnku uložíme medzi kruhy cesta. Každý z nich preložíme na polovicu a okraje pritlačíme vlhkými rukami. Pokúste sa to urobiť opatrne, aby náplň počas varenia nevypadla.
Krok 7
Vo veľkej panvici zohrejte rastlinný olej (vrstva by mala mať hrúbku aspoň 5 mm). Časť halušiek poukladáme s tvarohom a opečieme z jednej strany do zlatista.
Krok 8
Halušky obrátime a opečieme z druhej strany. Položte na niekoľko vrstiev papierových utierok, aby absorbovali prebytočný olej. Pripravte si aj zvyšné halušky s tvarohom.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak je tvaroh na plnenie halušiek príliš mokrý, preložíme ho na dvakrát preloženú gázu, zauzlíme a vložíme do cedníka. Zatlačte na vrch závažím a nechajte niekoľko hodín na chladnom mieste.
MIMOchodom
Tieto knedle s tvarohom sa nedajú vyprážať, ale jednoducho uvariť vo vriacej osolenej vode (asi 3-4 minúty potom, čo produkty vyplávajú na povrch). Potom ich pomocou dierovanej lyžice poukladajte na taniere a podávajte s kyslou smotanou.