Adjika s chrenom

Elena Nekrašová 1. augusta 20225,00(1)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu

Adjika s chrenom je jednou z odrôd pikantného kaukazského korenia, ktoré sa pripravuje v Gruzínsku, Abcházsku a Arménsku. Túto omáčku môžete podávať s akýmkoľvek mäsom, či už je to steak alebo kebab: v každom prípade bude riešením obojstranne výhodné. Prečo sa do adjiky pridáva chren? Jednoducho preto, že sa s ním stáva ešte horlivejším, žiarivejším, expresívnejším. Okrem toho je chren výborným konzervantom. S takouto „prídavnou látkou“ môže byť adjika uložená takmer navždy! Faktom je, že chren zabíja všetky patogénne baktérie, a preto sa takáto adjika môže použiť nielen na umocnenie gastronomických zážitkov, ale aj na prevenciu prechladnutia.

zložitosť: ľahko Kalórie: 221,58 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 2 hodiny 30 minút Pridať. čas: 20 min Použité: 9,61 g/1,10 g/45,10BlenderKuchynský robotMlynček na mäsoŽiadna tepelná úpravaAbcházska kuchyňaVečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 3 PORCIEparadajky – 1 kgčervená paprika – 500 gčervená paprika – 120 gkoreň chrenu – 110 gcesnak – 100 gcukor – 1 polievková lyžica. l.soľ – 1,5 lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie pre adjiku. Paradajky, sladkú a štipľavú papriku umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Koreň chrenu ošúpeme a opláchneme studenou vodou. Nakrájajte na plátky.

Krok 2

Paradajky nakrájajte na veľké plátky po odstránení základov stoniek. Sladkú papriku nakrájame na polovice. Odstráňte priečky a všetky semená.

Krok 3

Dužinu sladkej papriky nahrubo nasekáme. Odrežte základy strukov feferónky (semienka nechajte). Strúčiky cesnaku ošúpeme, veľké môžeme nakrájať na polovice.

Krok 4

Všetky ingrediencie na adjiku pretlačte cez mlynček na mäso s jemnými zubami do veľkej misy. Pridajte soľ a cukor, premiešajte. Nechajte 2 hodiny pri izbovej teplote.

Krok 5

Pripravte si poháre (najlepšie malé, do objemu 200 ml) a viečka. Dôkladne ich umyte a sterilizujte akýmkoľvek spôsobom, ktorý vám vyhovuje. Nechajte vyschnúť.

Krok 6

Vyskúšajte adjiku v miske. V prípade potreby pridajte ešte trochu cukru a soli. Vložte do pripravených pohárov a uzavrite viečkami. Skladujte na chladnom mieste.

UŽITOČNÉ RADY

Paradajky na adjiku by sa mali brať iba jasne červené, veľmi zrelé, dokonca aj prezreté. Práve tieto plody dodajú koreniu krásnu farbu a dokonalú chuť.

MIMOchodom

Zaujímavosťou je, že okrem „mokrej“ adjiky existuje aj „suchá“ adjika, ktorú už dlho pripravujú Mingreliani a pridávajú ju do teplých mäsových jedál počas varenia.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik