gastronóm 4. augusta 2011(1)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 6 varenie: 1 hodina 30 minútVýrobok z cesta: PečivoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍnakladané uhorky – 2 ks.zemiaky – 2 ks.cibuľa – 2 ks.rastlinný olej – 2 lyžice. l.soľ – podľa chutikefír – 0,5 šálkymaslo – 125 gbravčové mäso (krkovička) – 350 gpreosiata múka – 2 šálkyvajcia – 1 ks.prášok do pečiva – 1 lyžička. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Maslo zmiešame s vajcom, kefírom, soľou a práškom do pečiva. Pridáme múku, vymiesime cesto, prikryjeme a dáme na 30 minút do chladničky.
Krok 2
Zemiaky a cibuľu ošúpeme. Mäso a všetku zeleninu nakrájame na malé kocky. Mäso opekáme za stáleho miešania na rozpálenom oleji 10 minút. Pridajte zeleninu, soľ a korenie. Varte ďalších 5 minút.
Krok 3
Rúru predhrejeme na 180°C. Cesto rozvaľkáme na tenkú vrstvu, vykrajujeme z neho kolieska veľkosti tanierika, rozotrieme plnku a urobíme pirohy. Uložíme na vymastený plech a pečieme 40 minút.