Marína 4. decembra 2020(3)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
Tento recept na veľmi chutnú maškrtu sa v našej rodine udomácnil ľahkou rukou mojej mamy. V lete vždy pripravovala toto predjedlo na dači. V horúcom počasí cuketa a paradajky zmizli zo stola rýchlejšie ako akýkoľvek šalát. Teraz, keď sa cuketa a paradajky dajú kúpiť v obchode po celý rok, pripravujem toto jedlo bez ohľadu na sezónu. Dresing z cesnaku, byliniek a octu na báze rastlinného oleja dokonale marinuje paradajky a dodáva smaženej cukete pikantnosť.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minVečeraVečeraObčerstvenieINGREDIENCIE NA 4 PORCIEcuketa (mladá) 2 ks.paradajky 4 ks.cesnak (klinčeky) 3 ks.koriandr (petržlen) 0,5 zväzkubiely vínny ocot 1 lyžička.rastlinný olej 4 lyžice.soľmleté čierne korenie podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajky a mladú cuketu umyjeme. Nakrájajte ich na kolieska.
Krok 2
Nalejte trochu rastlinného oleja do panvice a opečte cuketu na strednom ohni z oboch strán. Cuketa by mala byť pekne prepečená, ale vo vnútri stále chrumkavá.
Krok 3
Do sekáčika alebo kuchynského robota naložíme olúpaný cesnak, nasekané bylinky, soľ, pridáme ocot a rastlinný olej. Šľaháme do hladka. Ak nemáte sekáčik, pokojne sa zaobídete aj bez neho – všetky ingrediencie nasekajte najemno a zmiešajte v miske. Teraz začneme jednoducho prenášať hrnčeky cukety s paradajkami, namazať a (alebo) naliať dresingom.
Krok 4
Misku prikryte fóliou a vložte do chladničky na 1-2 hodiny.
Krok 5
Cuketa s paradajkami, bylinkami a cesnakom je hotová.
UŽITOČNÉ RADY
Aby bolo jedlo atraktívnejšie, skúste si vybrať paradajky rôznych farieb.