Cuketové predjedlo s paradajkami Náš vidiecky dom

Marína 4. decembra 20205,00(3)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu

Tento recept na veľmi chutnú maškrtu sa v našej rodine udomácnil ľahkou rukou mojej mamy. V lete vždy pripravovala toto predjedlo na dači. V horúcom počasí cuketa a paradajky zmizli zo stola rýchlejšie ako akýkoľvek šalát. Teraz, keď sa cuketa a paradajky dajú kúpiť v obchode po celý rok, pripravujem toto jedlo bez ohľadu na sezónu. Dresing z cesnaku, byliniek a octu na báze rastlinného oleja dokonale marinuje paradajky a dodáva smaženej cukete pikantnosť.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minVečeraVečeraObčerstvenieINGREDIENCIE NA 4 PORCIEcuketa (mladá) 2 ks.paradajky 4 ks.cesnak (klinčeky) 3 ks.koriandr (petržlen) 0,5 zväzkubiely vínny ocot 1 lyžička.rastlinný olej 4 lyžice.soľmleté ​​čierne korenie podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Paradajky a mladú cuketu umyjeme. Nakrájajte ich na kolieska.

Krok 2

Nalejte trochu rastlinného oleja do panvice a opečte cuketu na strednom ohni z oboch strán. Cuketa by mala byť pekne prepečená, ale vo vnútri stále chrumkavá.

Krok 3

Do sekáčika alebo kuchynského robota naložíme olúpaný cesnak, nasekané bylinky, soľ, pridáme ocot a rastlinný olej. Šľaháme do hladka. Ak nemáte sekáčik, pokojne sa zaobídete aj bez neho – všetky ingrediencie nasekajte najemno a zmiešajte v miske. Teraz začneme jednoducho prenášať hrnčeky cukety s paradajkami, namazať a (alebo) naliať dresingom.

Krok 4

Misku prikryte fóliou a vložte do chladničky na 1-2 hodiny.

Krok 5

Cuketa s paradajkami, bylinkami a cesnakom je hotová.

UŽITOČNÉ RADY

Aby bolo jedlo atraktívnejšie, skúste si vybrať paradajky rôznych farieb.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik