Môj magnet 8. októbra 20225,00 (6)ohodnotiťUložiťzdieľaťnedefinovanéKomentujte K receptu
Frittata so zeleninou je nezvyčajné talianske miešané vajce, odtiaľ jeho krásny názov. Taliani pripravujú tento typ omelety s rôznymi náplňami – klobásy, mäso, syr, huby, paradajky, bylinky. V niektorých regiónoch Talianska dokonca pridávajú do jedla cestoviny. Aby ste všetko pripravili správne a chutne, nezabudnite na jednoduché pravidlo: frittata nemôže byť tekutá ani počas varenia, ani pri podávaní. Aby ste to dosiahli, všetky produkty, najmä zelenina, by nemali byť šťavnaté. Pred pridaním napríklad paradajok z nich treba zľahka vytlačiť šťavu a nechať len dužinu. Proces varenia je jednoduchý: najprv opražte tvrdé suroviny (zemiaky a šampiňóny), pridajte mäkké cherry paradajky, potom špenát a takmer všetko zalejte vajíčkami. Počkajte, kým zmes zhustne. Podávajte horúce.
zložitosť: ľahko Kalórie: 321,16 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 9,70 g/25,96 g/11,17PraženieRaňajkyVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 vajcia2 zemiaky200 g cherry paradajok200 g špenátu4-5 šampiňónov5 polievkových lyžíc. l. rastlinný olejsoľčerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na prípravu zeleninovej frittaty nakrájajte na tenké plátky zemiaky a huby. Cherry paradajky prekrojíme na polovicu. Vo veľkej nepriľnavej panvici zohrejte rastlinný olej a pridajte zemiaky a pridajte trochu soli. Varte na strednom ohni prikryté 7 minút.
Krok 2
Pridajte huby do panvice, jemne premiešajte a varte ďalších 5 minút. Zemiaky a huby by mali byť hnedé. Pridajte paradajky a pokračujte vo varení ďalšie 3 minúty.
Krok 3
Odstráňte tvrdé špenátové stonky, pridajte listy k zelenine a zahrievajte 1 minútu. Vajcia rozbijeme do misky, pridáme soľ, korenie a vyšľaháme. Nalejte vajcia do panvice a premiešajte. Varte, kým vajcia nie sú pevné, asi 5 minút. Nakrájajte frittatu na porcie a podávajte horúce.
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 4,73 g (7,51 % DV)
• tuky 12,31 g (17,59 %)
• sacharidy 7,69 g (2,52 %)
• 156,52 kcal (7,45 %)
• sodík 55,28 mg (7,90 %)
• celkový cukor 1,21 g (4,03 %)
• EFA 2,14 g (9,30 %)
• vláknina 1,70 g (8,50 %)