Halušky so surovými zemiakmi
gastronóm 18. januára 2024(1)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
Halušky so surovými zemiakmi sú chutné a sýte jedlo, ktoré je navyše celkom jednoduché na prípravu. Je obzvlášť pekné, že náplň nevyžaduje predbežné tepelné spracovanie, čo značne zjednodušuje proces. Zemiaky by mali byť jednoducho strúhané, zmiešané s nakrájanou cibuľou a potom rozdelené medzi kruhy cesta. Potom vytvarujeme halušky a uvaríme vo vriacej vode. Všetky podrobnosti sme podrobne opísali v recepte nižšie, vrátane informácií o tom, ako dlho produkt variť a odkedy počítať tento čas (toto je otázka, ktorú si kladú mnohí začínajúci kuchári). Mimochodom, majte na pamäti, že je lepšie nezmrazovať knedle so surovými zemiakmi: chuť náplne sa výrazne zhorší.
zložitosť: priemer Kalórie: 275,35 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 40 min Pridať. čas: 30 min Použité: 6,63 g/6,35 g/48,38Hlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍNa vyprážanie:rastlinný olej – podľa chutiNa náplň:zemiaky – 600 gcibuľa – 100 gsoľ, čerstvo mleté čierne korenie – podľa chutiNa test:múka – 500 g + trochu viac na vyvaľkanie cestasoľ – 1/2 lyžičky.vajcia – 1 ks.pitná voda – 230 mlrastlinný olej – 2 lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravíme si cesto na halušky. Preosejte múku a soľ na pracovný stôl. Na vrchu urobte priehlbinu. Rozšľahajte do nej vajíčko, nalejte do vody a rastlinného oleja. Dôkladne miesime, kým nezískame hladké cesto jednotnej konzistencie (aspoň 10 minút ručne).
Krok 2
Cesto by malo byť dosť tuhé, no zároveň plastické a vláčne. Vyformujte z neho guľu, zabaľte ju do potravinovej fólie a nechajte 30 minút pri izbovej teplote.
Krok 3
Pokračujte v príprave knedľovej náplne. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle do misy. Pridajte trochu soli a premiešajte. Umiestnite na sito a nechajte 5 minút pôsobiť.
Krok 4
Nastrúhané zemiaky vytlačíme a vložíme do misy. Cibuľu ošúpeme a nakrájame veľmi jemne. Pridáme k nastrúhaným zemiakom. Soľ, korenie a premiešajte.
Krok 5
Cesto na halušky položte na múkou posypaný stôl a rozvaľkajte na tenkú vrstvu. Vykrajovačkou alebo pohárom vykrajujte kolieska s priemerom asi 7 cm.
Krok 6
Zemiaky a cibuľu položte medzi kolieska cesta. Každý z nich preložíme na polovicu a okraje pritlačíme vlhkými rukami. Halušky varíme po dávkach vo vriacej osolenej vode (5 minút po vyplávaní na povrch).
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Aby nastrúhané surové zemiaky nestmavli, ihneď ich spojte s nakrájanou cibuľou, osoľte, premiešajte, počkajte, kým pustí šťavu a potom vytlačte.
MIMOchodom
Halušky so surovými zemiakmi môžeme podávať jednoducho s kyslou smotanou alebo doplniť kockami slaniny, opečenými zo všetkých strán do zlatista na panvici.