Konfitované kačacie stehno

Konfitované kačacie stehno

gastronóm 11. december 20130,00Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 2 varenie: 2 hodiny 30 minútPrázdneINGREDIENCIE NA 2 PORCIE6 kačacích stehien1 kg kačacieho tuku2 vetvičky tymiánu1 lyžička každý nové korenie a čierne korenie2 bobkové listy2 polievkové lyžice. l. hrubá morská soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zlomte bobkové listy a z vetvičiek odstráňte lístky tymiánu. Zrnká korenia s pripraveným korením a morskou soľou zľahka rozdrvte v mažiari.

Krok 2

Stehná vložte do nádoby, potrite pikantnou zmesou zo všetkých strán a nechajte 6–24 hodín, potom vytraste zvyšnú suchú marinádu, stehná osušte papierovými utierkami a opečte na predhriatej panvici do zlatista.

Krok 3

Tuk nasekáme nadrobno, vložíme do kačacieho hrnca a necháme roztopiť. Oškvarky vyberieme dierovanou lyžicou, stehná vložíme do tuku (mali by ich úplne zakryť), pekáč zatvoríme a dusíme v rúre pri teplote 130°C 2 hodiny. Stehná vložíme do sterilizovaných pohárov, naplníme tukom a zavrieť. Môžete a mali by ste variť s konfitovaným tukom!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik