Konfitované kačacie stehno
gastronóm 11. december 2013 Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 2 varenie: 2 hodiny 30 minútPrázdneINGREDIENCIE NA 2 PORCIE6 kačacích stehien1 kg kačacieho tuku2 vetvičky tymiánu1 lyžička každý nové korenie a čierne korenie2 bobkové listy2 polievkové lyžice. l. hrubá morská soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zlomte bobkové listy a z vetvičiek odstráňte lístky tymiánu. Zrnká korenia s pripraveným korením a morskou soľou zľahka rozdrvte v mažiari.
Krok 2
Stehná vložte do nádoby, potrite pikantnou zmesou zo všetkých strán a nechajte 6–24 hodín, potom vytraste zvyšnú suchú marinádu, stehná osušte papierovými utierkami a opečte na predhriatej panvici do zlatista.
Krok 3
Tuk nasekáme nadrobno, vložíme do kačacieho hrnca a necháme roztopiť. Oškvarky vyberieme dierovanou lyžicou, stehná vložíme do tuku (mali by ich úplne zakryť), pekáč zatvoríme a dusíme v rúre pri teplote 130°C 2 hodiny. Stehná vložíme do sterilizovaných pohárov, naplníme tukom a zavrieť. Môžete a mali by ste variť s konfitovaným tukom!