Svetlana 10. august 2011 Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 3 varenie: 1 hodinaThajská kuchyňaVečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 3 PORCIElimetka – 2 ks.sójová omáčka – 4 lyžice. l.cesnak – 3 strúčikykôra z 1/4 limetkyľadový šalát – 1 hlavamrkva – 1 ks.mleté čierne korenie – podľa chutiCherry paradajky – 10 ks.cibuľa – 1 ks.čili paprička – 1/2 ks.filé z krokodíla – 500 golivový olej – 3 lyžice. l.uhorky – 2 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rozmrazte filé krokodíla a nakrájajte na tenké prúžky. Pripravte si marinádu: nakrájajte cesnak, pridajte limetkovú kôru, mletú papriku, šťavu z 1 limetky a 2 polievkové lyžice. l. sójová omáčka. Mäso marinujte 30 minút. Potom napichnite na špízy a rýchlo opečte na rozpálenom grile alebo na panvici s pridaním malého množstva rastlinného oleja. Dôležité je neprepiecť, aby mäso nebolo suché. Pripravíme si šalát: mrkvu, uhorku (po odstránení jadrovníka), čili, cibuľu nakrájame na tenké plátky, cherry paradajky prekrojíme na polovice. Dochutíme 2 polievkovými lyžicami. l. sójová omáčka, šťava z 1 limetky a olivový olej. Na servírovaciu misu položte lôžko nakrájaného ľadovca, naň šalát a vedľa neho teplé kebaby. Dobrú chuť!