Kuracia kharcho polievka s ryžou

gastronóm 16. septembra 20224,75(4)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu

Nič vás v chladných dňoch nezahreje tak, ako bohatá kuracia polievka kharcho s ryžou. Prišiel k nám z Gruzínska. Kto to aspoň raz vyskúšal, nikdy si ho nepomýli s inými prvými chodmi. Je to bohatá, hustá a veľmi uspokojivá polievka s ryžou, vlašskými orechmi a množstvom rôznych korenín a byliniek. V rôznych regiónoch sa pripravuje inak. Tak sme do nášho receptu pridali zemiaky, paradajky a cibuľu. Tradičná polievka sa bez tejto zeleniny zaobíde. Zvyčajne varia kharcho s hovädzím mäsom, menej často s jahňacím a kačacím. Áno, vo všeobecnosti sa dá pripraviť z akéhokoľvek čerstvého, chutného mäsa. Ponúkame kuracie mäso. Použijeme stehienka: robia obzvlášť bohatý vývar. Povinný atribút každého kharcho: pár lyžíc tkemali a vlašských orechov.

zložitosť: ľahko Kalórie: 375,50 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 1 hodina 30 minút Použité: 28,27 g/19,14 g/21,48Vareniegruzínska kuchyňaVečeraPrvý chod: polievkaVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍkuracie stehná – 1 kgryža – 110 gmrkva – 1 ks.zemiaky – 3 ks.paradajky – 5 ks.veľká cibuľa – 2 ks.koriander – 0,5 zväzkupetržlen – 0,5 zväzkuparadajková pasta – 50 gtkemali – 80 gvlašské orechy – 100 gbobkový list – 2 ks.nové korenie – 3 hrášokmletý koriander – 3 gkhmeli-suneli – 10 gpaprika – 7 gsoľ – 4 gmleté ​​čierne korenie – 4 grastlinný olej – 30 ml Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte vývar na kharcho: kurča dôkladne opláchnite, odstráňte tuk a v prípade potreby odstráňte kožu. Vložte vtáka do hrnca, zalejte vodou a priveďte do varu. Odstráňte penu a znížte teplotu.

Krok 2

Pripravte si zeleninu. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na 4 časti. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na polovice. Odrežte stonky koriandra a petržlenu. Cibuľu, mrkvu a stonky byliniek dáme do hrnca, pridáme nové korenie, bobkové listy a vývar dusíme asi 40-60 minút.

Krok 3

Keď je vývar pripravený, odstráňte vtáka, bylinky a zeleninu. Odstráňte mäso z kostí. Ak je to žiaduce, vývar môže byť napätý. Potom znova priveďte do varu.

Krok 4

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Vložte do hrnca, priveďte do varu a varte asi 7 minút. Umiestnite ryžu do cedníka a dôkladne prepláchnite, kým nebude voda čistá. Potom pridajte do panvice, priveďte do varu a varte asi 20 minút.

Krok 5

Druhú cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky. Na panvici zohrejte rastlinný olej a opečte cibuľu do zlatista. Pridáme uvarené kuracie mäso a všetko spolu dusíme asi 5 minút. Dochutíme slnečnicovým chmeľom, koriandrom, mletým čiernym korením, paradajkovým pretlakom a soľou podľa chuti. Miešajte. Varte ďalšie 2 minúty.

Krok 6

Z paradajok odstráňte šupku a dužinu nakrájajte na kúsky. Pridáme do panvice, zalejeme 100 ml vývaru a dusíme ďalších 5-10 minút. Pridajte zeleninu a kuracie mäso do polievky a premiešajte.

Krok 7

Vlašské orechy nasekáme nožom veľmi jemne. Do polievky pridáme orechy, papriku, tkemali, opäť dochutíme soľou a korením podľa chuti a premiešame. Odstráňte z tepla.

Krok 8

Polievku posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou a petržlenovou vňaťou, prikryjeme a necháme dusiť ďalších 10 minút. Potom nalejte na taniere a podľa potreby dochuťte kyslou smotanou.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Kuracia kharcho polievka s ryžou sa zvyčajne konzumuje veľmi horúca a podáva sa s mäkkým chlebom alebo pita chlebom. Prvé jedlo môžete ochutiť kyslou smotanou, aby ste vyhladili pikantnosť. A nezabudnite posypať množstvom čerstvých byliniek.

MIMOchodom

Klasická kharcho polievka sa pripravuje bez zemiakov, mrkvy, cibule a paradajok. V gruzínčine sa kharcho nazýva „dzrokhizs khortsi kharshot“, čo znamená „hovädzie mäso vo vývare“.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik