Lavash kastról v rúre
gastronóm 18. januára 20245,00 (3)ohodnotiťUložiťzdieľaťnedefinovanéKomentujte K receptu
Lavash kastról v rúre môže byť dokonca podávaný na raňajky, ak súhlasíte, že sa zobudíte a vstanete o pol hodiny skôr. Miska sa ukáže ako dosť kalorická, čo si ráno môže dovoliť každý. Naša kastról navyše zaistí, že sa budete cítiť sýti na dlhú dobu, čím znížite pravdepodobnosť extra maškrty pred obedom na nulu. Náplň kastróla lavash sú v tomto prípade huby so syrom – mladý syr, ako syr Adyghe, zmiešaný s strúhaným tvrdým syrom. Pre chuť sme pridali aj bylinky a cesnak. Recept na výrobu kastróla lavash nie je obzvlášť zložitý, takže ho zvládne aj menej skúsená gazdinka.
zložitosť: priemer Kalórie: 643,93 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 45 min Použité: 23,37 g/45,21 g/34,80Výrobok z cesta: PečivoVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIEšampiňóny – 200 grastlinný olej – 3 lyžice. l.syr typu Adyghe – 150 gtvrdý syr – 50 gpetržlen – 3 vetvičkykoriander – 1 vetvičkacesnak – 2 strúčikyvajcia C1 – 2 ks.smotana 20% tuku – 350 mlsušené oregano – 1/2 lyžičky.tenké lavash listy – 2 ks.soľ, čerstvo mleté čierne korenie – podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie na kastról. Šampiňóny utrieme vlhkou handričkou a nakrájame na kocky. Na panvici zohrejte 2 polievkové lyžice. l. rastlinný olej. Za stáleho miešania smažte huby do zlatista. Nechajte odkvapkať na papierových utierkach.
Krok 2
Rozdrobte syr ako Adyghe. Tvrdú nastrúhame na hrubom strúhadle. Skombinujte s Adyghe. Petržlen a koriandr umyjeme a dobre osušíme. Odstráňte hrubé stonky. Zvyšnú zeleň nakrájajte a vložte do misy.
Krok 3
Ošúpte a nakrájajte cesnak na kastról. Pridajte do misky so zeleninou a premiešajte. V samostatnej miske rozšľaháme vajcia metličkou. Osolíme, okoreníme a ochutíme sušeným oreganom.
Krok 4
Listy lavash nakrájajte na kusy podľa veľkosti tvaru (napríklad štvorec, 20 x 20 cm). Samotnú formu vymastite zvyšným rastlinným olejom pomocou cukrárskeho štetca.
Krok 5
Listy lavash striedavo navlhčite vaječnou smotanovou zmesou a vložte do formy a vrstvite hubami, syrom a bylinkami. Posledná vrstva by mala byť jednoducho posypaná syrom. Na vrch nalejte zvyšnú vaječnú a smotanovú zmes.
Krok 6
Rúru predhrejeme na 190°C. Varte kastról asi 20 minút, kým nezhnedne. Nechajte mierne vychladnúť, potom nakrájajte a podávajte. Môžete ozdobiť zeleňou.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak nemáte doma smotanu potrebnú podľa receptu na prípravu vaječnej zmesi (omáčky), nahraďte ju nie príliš mastnou kyslou smotanou alebo dokonca jogurtom: chuť a kvalitu rajnice to nijako zvlášť neovplyvní .
MIMOchodom
Do tohto kastróla lavash môžete vložiť aj nadrobno nakrájanú surovú alebo uvarenú údenú šunku: pokrm bude sýtejší a jeho chuť bohatšia.