Lenivá pizza na bochníku na panvici

gastronóm 13. októbra 20224,00 (2)ohodnotiťUložiťzdieľaťnedefinovanéKomentujte K receptu

Lenivá bochníková pizza na panvici je receptom pre tých, ktorí neradi stoja dlho pri sporáku. Nie je potrebné miesiť cesto ani zapínať rúru. Pizza sa na panvici upečie len za 15 minút. A na náplň sa hodí čokoľvek, čo máte v chladničke: párky, klobása, paradajky, syr, olivy. Môžete pridať zvyšky mäsa alebo kuracieho mäsa z večere. Alebo si urobte morskú pizzu s kúskami rýb a morských plodov. Navyše je to skvelý spôsob, ako spotrebovať zatuchnutý bochník. Tento nápad sa vám bude hodiť, ak potrebujete rýchlo pripraviť raňajky alebo desiatu. Tieto pizze si môžete vziať so sebou na prechádzku do parku, ale aj do práce či školy.

zložitosť: ľahko Kalórie: 394,95 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 30 min Použité: 19,93 g/19,40 g/33,88PraženieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍbiely chlieb – 1 bochníkmlieko – 150 mlvajcia – 1 ks.múka – 30 gsoľ – 2 gNa náplň:paradajky – 2 ks.šampiňóny – 120 gvarené kuracie mäso – 150 gmozzarella – 70 gholandský syr – 90 gtymián – 7 gbazalka – 1 vetvičkarastlinný olej – 50 ml Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si „cesto“ na lenivú pizzu na bochníku na panvici. Bochník nakrájame na plátky a naplníme mliekom. Nechajte 15 minút namočiť. Potom rozdrvte mixérom do hladka. Pridáme vajíčko, soľ a premiešame. Ak je cesto príliš tekuté, pridajte trochu múky.

Krok 2

Pripravte si paradajkovú omáčku. Paradajku oparíme vriacou vodou a potom ju ponoríme do studenej vody. Zlúpnite kožu. Na panvici rozohrejeme trochu rastlinného oleja, pridáme nakrájanú paradajku a dusíme, kým sa tekutina neodparí. Dochutíme soľou, korením a tymianom.

Krok 3

Huby umyte, osušte a potom nakrájajte na tenké plátky. Smažte na panvici s malým množstvom rastlinného oleja asi 10-15 minút, kým sa tekutina neodparí. Pridajte trochu soli.

Krok 4

Uvarené kuracie mäso nakrájame na malé kocky. Paradajku umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Mozzarellu a holandský syr nastrúhame na hrubom strúhadle.

Krok 5

Na panvici zohrejte trochu rastlinného oleja a cesto rozotrite v rovnomernej tenkej vrstve. Základ pizze varte asi 5 minút, kým nie je kôrka zlatohnedá. Otočte koláč. Odstráňte panvicu z ohňa.

Krok 6

Pizzu potrieme paradajkovou omáčkou. Umiestnite huby, kuracie mäso, paradajky, posypte syrom. Vráťte sa na sporák. Pizzu prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme ďalších 5 minút (kým sa syr neroztopí). Ozdobíme lístkami bazalky a podávame.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Nebojte sa experimentovať s týmto receptom na pizzu s lenivou panvicou: zmeňte ingrediencie podľa toho, čo máte v chladničke. Len 3 ingrediencie by mali zostať nezmenené: bochník, klobása (mäso) a syr.

MIMOchodom

Na prípravu lenivej pizze na bochníku je lepšie použiť panvicu potiahnutú teflónom. Potom budete potrebovať podstatne menej rastlinného oleja a výpek nebude príliš mastný.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik