Melónový džem s kurkumou a vanilkou
gastronóm 7. december 2013(1)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 2 hodiny 30 minútPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 malý melón s hmotnosťou približne 1,5 kg600 g cukru1 vanilkový struk1 lyžička. mletá kurkuma Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rozrežte melón na polovicu a odstráňte semená. Melón nakrájajte na 2-2,5 cm hrubé plátky a kôru odrežte pomerne natenko. Dužinu nakrájajte na kocky so stranou 2 cm. Vložte do veľkého hrnca.
Krok 2
Ostrým nožom rozkrojíme vanilkový lusk pozdĺžne na polovicu a vyškrabeme zrniečka. Semená vložte do cukru. Polovice lusku rozrežte na 3-4 časti.
Krok 3
Pridajte kurkumu do cukru a dôkladne premiešajte. Okorenený cukor posypte na melón v hrnci a medzi kúsky melónu najskôr vložte kúsky vanilkového struku. Prikryte a nechajte 1 hodinu, potom položte hrniec na strednú teplotu, premiešajte obsah a priveďte do varu. Dusíme odkryté za častého miešania do zhustnutia asi 20 minút. Vložte do sterilizovaných pohárov a uzavrite.