Melónový džem s kurkumou a vanilkou

Melónový džem s kurkumou a vanilkou

gastronóm 7. december 20135,00(1)Pridať k obľúbenýmzdieľaťMelónový džem s kurkumou a vanilkouMelónový džem s kurkumou a vanilkou K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 2 hodiny 30 minútPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 malý melón s hmotnosťou približne 1,5 kg600 g cukru1 vanilkový struk1 lyžička. mletá kurkuma Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rozrežte melón na polovicu a odstráňte semená. Melón nakrájajte na 2-2,5 cm hrubé plátky a kôru odrežte pomerne natenko. Dužinu nakrájajte na kocky so stranou 2 cm. Vložte do veľkého hrnca.

Krok 2

Ostrým nožom rozkrojíme vanilkový lusk pozdĺžne na polovicu a vyškrabeme zrniečka. Semená vložte do cukru. Polovice lusku rozrežte na 3-4 časti.

Krok 3

Pridajte kurkumu do cukru a dôkladne premiešajte. Okorenený cukor posypte na melón v hrnci a medzi kúsky melónu najskôr vložte kúsky vanilkového struku. Prikryte a nechajte 1 hodinu, potom položte hrniec na strednú teplotu, premiešajte obsah a priveďte do varu. Dusíme odkryté za častého miešania do zhustnutia asi 20 minút. Vložte do sterilizovaných pohárov a uzavrite.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik