gastronóm 31. augusta 2011(6)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: priemer Kalórie: 903,88 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 1 hodina 30 minút Použité: 50,95 g/58,52 g/36,62Mexická kuchyňaHlavný chodINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍsoľ – podľa chutikonzervovaná kukurica – 400 gnakladané uhorky – 8 ks.stonka póru, biela časť – 1 ks.tmavé pivo – 1 lkonzervovaná biela fazuľa vo vlastnej šťave – 800 g1 veľká alebo 2 stredné tekvicevykostené bravčové mäso – 2 kgcibuľa – 1 ks.malá červená čili paprička – 4 ks.rastlinný olej – 2 lyžice. l.konzervovaná paradajková dužina – 200 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ošúpte a nakrájajte cibuľu. Pór dôkladne umyjeme a nakrájame na polkolieska, uhorky na malé kúsky. Chilli nakrájajte na polovicu, odstráňte semená. Dužinu nakrájajte na tenké polovičné krúžky. Bravčové mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké prúžky.
Krok 2
Vo veľkej panvici rozohrejeme olej a 5 minút opekáme cibuľu, pór a čili. Pridáme mäso a za občasného miešania varíme ďalších 6 minút.
Krok 3
Pridajte fazuľu a kukuricu spolu s tekutinou. Po 3 min. dajte uhorky, nalejte 3-4 lyžice. l. nálev z uhoriek. Premiešame a necháme na miernom ohni.
Krok 4
V hrnci zmiešame dužinu z paradajok a pivo a zmes privedieme do varu.
Krok 5
Vlejeme do panvice k mäsu a prikryté dusíme na miernom ohni 15 minút. Dochutíme soľou.
Krok 6
Tekvicu umyjeme, odrežeme vrch a vyškrabeme jadrovník. Plech prikryte naolejovaným pergamenom a položte naň tekvicu. Uvarené mäso, zeleninu a omáčku vložte do tekvice. Prikryjeme odrezaným vrchom a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C na 45 minút.