Miska na chlieb so šalátom

gastronóm 1. júla 20114,00(1)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 20 varenie: 2 hodiny 30 minútŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoRýchloINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍmúku na posypaniesoľ – 10 gsuché droždie – 10 gmúka – 500 gteplá voda – 350 mlNa šalát:citrónyšalát – 1 hlavačerstvé uhorky – 4 ks.soľ – podľa chutidubový šalát – 1 hlavaolivový olej – 0,5 šálkyparadajky strednej veľkosti – 6 ks.olivy bez kôstky – 200 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

V miske zmiešame múku, droždie a teplú vodu preosiatu so soľou. Miesime 5 minút. Prikryte a nechajte 25 minút.

Krok 2

Cesto vyklopíme na jemne pomúčenú pracovnú dosku. Rozdeľte na 20 kusov. Každý kúsok zrolujte do gule, prikryte a nechajte ďalších 5 minút odpočívať.

Krok 3

Každú guľôčku rozvaľkajte na plochý koláč, posypte múkou a otáčajte, aby ste sa vaľkali v rôznych smeroch. Hrúbka koláča by mala byť 1-2 mm.

Krok 4

Pomocou širokej špachtle prenesieme 1-2 tortilly na špeciálny plochý plech bez bokov posypaný múkou (ak nie je, tak jednoducho na obrátený plech). Vložíme do rúry vyhriatej na 250°C na 3-4 minúty. Dajte vychladnúť na mriežku. Kým sa jedna alebo dve misky pečú, vyvaľkáme ostatné tortilly. Hotové misky nechajte pri izbovej teplote 3-4 hodiny.

Krok 5

Pripravte šalát. Šalátové listy umyjeme, osušíme a rukami nahrubo natrháme. Paradajky a uhorky umyte a nakrájajte na plátky. Zmiešajte listy šalátu, paradajky, uhorky a olivy. Dochutíme olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením podľa chuti.

Krok 6

Vlhkým štetcom nakreslite do stredu misky kruh s priemerom 5–6 cm. Zmäknuté miesto opatrne vyrežte. Vložte do nej šalát a podávajte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik