Najrýchlejší čučoriedkový džem s mätou
gastronóm 9. decembra 2013(3)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 15 minVareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE600 g čučoriedok400 g hnedého cukru1 stredný citrón1 malý zväzok mäty Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Citrón dôkladne umyte kefkou a pomocou noža z neho odstráňte kôru na tenké prúžky. Vytlačte šťavu z citróna.
Krok 2
Oddeľte lístky mäty od stoniek. Stonky rozrežeme na 2-3 časti a previažeme niťou. Listy poukladáme na seba, zvinieme do rolky a nakrájame na tenké plátky.
Krok 3
Z cukru, citrónovej šťavy a 100 ml vody pripravte sirup: priveďte do varu, zbavte peny, pridajte mätovú kôru a stonky, povarte 5 minút. Pridajte lístky mäty a čučoriedky, priveďte do varu, povarte 5 minút. Odstráňte z tepla, úplne vychladnúť a odstráňte stonky mäty. Najlepšie je uchovávať tento džem v chladničke nie dlhšie ako dva týždne.