Najrýchlejší čučoriedkový džem s mätou

Najrýchlejší čučoriedkový džem s mätou

gastronóm 9. decembra 20134.67(3)Pridať k obľúbenýmzdieľaťNajrýchlejší čučoriedkový džem s mätouNajrýchlejší čučoriedkový džem s mätou K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 15 minVareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE600 g čučoriedok400 g hnedého cukru1 stredný citrón1 malý zväzok mäty Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Citrón dôkladne umyte kefkou a pomocou noža z neho odstráňte kôru na tenké prúžky. Vytlačte šťavu z citróna.

Krok 2

Oddeľte lístky mäty od stoniek. Stonky rozrežeme na 2-3 časti a previažeme niťou. Listy poukladáme na seba, zvinieme do rolky a nakrájame na tenké plátky.

Krok 3

Z cukru, citrónovej šťavy a 100 ml vody pripravte sirup: priveďte do varu, zbavte peny, pridajte mätovú kôru a stonky, povarte 5 minút. Pridajte lístky mäty a čučoriedky, priveďte do varu, povarte 5 minút. Odstráňte z tepla, úplne vychladnúť a odstráňte stonky mäty. Najlepšie je uchovávať tento džem v chladničke nie dlhšie ako dva týždne.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik