Perlová kaša s duseným mäsom

Perlová kaša s duseným mäsom

gastronóm 19. januára 20245,00(2)Pridať k obľúbenýmzdieľaťPerlová kaša s duseným mäsom K receptu

Kaša z perličkového jačmeňa s duseným mäsom je veľmi jednoduché, cenovo dostupné a uspokojujúce jedlo, ktoré má veľa ľudí rád. Na prvý pohľad sa tento recept nedá nazvať rýchlym: táto obilnina vyžaduje predbežné namáčanie a jej varenie trvá pomerne dlho. Ale ak sa nad tým zamyslíte, získate celkom príjemný „obrázok“. Perličkový jačmeň môžete namočiť cez noc alebo ráno (druhé je dôležité, keď je kaša určená na večeru) a tento proces prebieha absolútne bez vašej účasti. A samotné varenie nevyžaduje špeciálnu kontrolu! Takže v podstate všetko, čo musíte urobiť, je opražiť cibuľu a potom ju pridať do kaše z perličkového jačmeňa spolu s gulášom, čo, ako vidíte, nevyžaduje žiadne nadprirodzené úsilie.

zložitosť: ľahko Kalórie: 414,57 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Pridať. čas: 5 hodín Použité: 17,15 g/19,72 g/44,98Hlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEperličkový jačmeň – 230 gpitná voda – 550 mlcibuľa – 100 grastlinný olej – 1 polievková lyžica. l.dusené mäso – 1 plechovka (325 g)soľ – podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si všetky ingrediencie na jedlo. Krúpy opláchnite, vložte do hrnca a pridajte veľa studenej vody (mala by pokryť jačmeň vrstvou aspoň 3 cm). Nechajte 5 hodín, potom sceďte v cedníku.

Krok 2

Nalejte pitnú vodu do panvice a priveďte do varu. Pridajte pol lyžičky soli a premiešajte. Pridáme perličkový jačmeň a opäť privedieme do varu. Varte na miernom ohni, voľne zakryté, 30 minút.

Krok 3

Vypnite oheň pod panvicou s kašou z perličkového jačmeňa. Pevne zatvorte veko. Nechajte na horúcom sporáku asi 20 minút. Cibuľu ošúpeme, nakrájame a smažíme na strednom ohni do zlatista.

Krok 4

Do horúcej perličkovej kaše pridáme dusenú konzervu a opraženú cibuľku. Dôkladne premiešajte polievkovou lyžicou. Ochutnáme a podľa potreby dosolíme.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Kaša z perličkového jačmeňa sa pripravuje s hovädzím aj bravčovým duseným mäsom: všetko závisí od vašich chuťových preferencií. V každom prípade to bude veľmi uspokojivé a chutné.

MIMOchodom

Kaša z perličkového jačmeňa s duseným mäsom sa môže podávať s kyslou uhorkou: toto je najjednoduchšia a najrýchlejšia možnosť. Ak máte čas a túžbu, pečte zeleninu (mrkva, tekvica, repa, sladká paprika): vďaka tomuto prídavku bude jedlo zdravšie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik