gastronóm 15. októbra 2020(2)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
Kedysi sa verilo, že ratatouille je jedlo chudobných, ktoré boli nútení variť z toho, čo v lete vyrástlo v záhrade. Ale dnes je takéto sezónne jedlo skutočným luxusom!
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 50 min Pridať. čas: 1 hodinaRúraPečeniefrancúzska kuchyňaVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoRýchloINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ800 g baklažánu500 g cukety500 g viacfarebnej sladkej papriky500 g viacfarebných paradajok200 g šalotky1 hlava cesnaku1 stredný zväzok zelenej bazalky100 g pesta zo sušených paradajokolivový olejsoľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 200°C. Baklažány a cuketu pozdĺžne nakrájame na plátky hrubé 2–2,5 cm. Šalotku a cesnak ošúpeme, priečne nakrájame na 3-4 časti.
Krok 2
Všetku pripravenú zeleninu pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, poukladáme na plechy vystlané papierom na pečenie, posypeme šalotkou a cesnakom a vložíme do rúry. Pečieme do zlatista, asi 15 minút.
Krok 3
Všetku zeleninu nakrájame na malé kúsky a premiešame. Pesto zo sušených paradajok ochutíme soľou, korením a polovicou bazalky, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 1 hodinu postáť pri izbovej teplote.
Krok 4
Paradajky nakrájame na malé kúsky a zmiešame so zvyšnými lístkami bazalky. Ak chcete ratatouille podávať horúce, zohrejte ho v rúre na 200°C, ale môžete ho podávať aj bez ohrevu. Pridajte paradajky a bazalku, premiešajte a podávajte.