Ratatouille s čerstvými paradajkami

gastronóm 15. októbra 20205,00(2)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu

Kedysi sa verilo, že ratatouille je jedlo chudobných, ktoré boli nútení variť z toho, čo v lete vyrástlo v záhrade. Ale dnes je takéto sezónne jedlo skutočným luxusom!

zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 50 min Pridať. čas: 1 hodinaRúraPečeniefrancúzska kuchyňaVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoRýchloINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ800 g baklažánu500 g cukety500 g viacfarebnej sladkej papriky500 g viacfarebných paradajok200 g šalotky1 hlava cesnaku1 stredný zväzok zelenej bazalky100 g pesta zo sušených paradajokolivový olejsoľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rúru predhrejeme na 200°C. Baklažány a cuketu pozdĺžne nakrájame na plátky hrubé 2–2,5 cm. Šalotku a cesnak ošúpeme, priečne nakrájame na 3-4 časti.

Krok 2

Všetku pripravenú zeleninu pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, poukladáme na plechy vystlané papierom na pečenie, posypeme šalotkou a cesnakom a vložíme do rúry. Pečieme do zlatista, asi 15 minút.

Krok 3

Všetku zeleninu nakrájame na malé kúsky a premiešame. Pesto zo sušených paradajok ochutíme soľou, korením a polovicou bazalky, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 1 hodinu postáť pri izbovej teplote.

Krok 4

Paradajky nakrájame na malé kúsky a zmiešame so zvyšnými lístkami bazalky. Ak chcete ratatouille podávať horúce, zohrejte ho v rúre na 200°C, ale môžete ho podávať aj bez ohrevu. Pridajte paradajky a bazalku, premiešajte a podávajte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik