gastronóm 4. augusta 2011(5)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
Šalát s avokádom a krabími tyčinkami vyzerá na sviatočnom stole úžasne a jeho chuť má rád takmer každý. Olejovitá dužina tohto exotického ovocia veľmi harmonicky ladí s ingredienciami pokrmu a dokonale ich drží pohromade, takže jednoducho nepotrebujete veľké množstvo majonézy. Chcete, aby vaše jedlo malo ešte menej kalórií? Dochuťte si šalát avokádom a krabovými tyčinkami prírodným jogurtom! Bude to tiež veľmi chutné a takéto občerstvenie môžete jesť bez obáv o svoju postavu. Oplatí sa vyskúšať!
zložitosť: ľahko Kalórie: 267,66 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 4,20 g/23,23 g/10,54ObčerstvenieINGREDIENCIE NA 4 PORCIEuhorka – 1 ks.petržlenové vetvičky – 4 ks.krabie tyčinky – 100 gavokádo – 2 ks.majonéza – 2 lyžice. l.zeler (koreň) – 100 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Avokádo najprv uložte na 2 hodiny do chladničky, umyte a ošúpte zeler a uhorku. Zeler nastrúhame a uhorku nakrájame na tenké prúžky.
Krok 2
Krabie tyčinky nasekáme nadrobno. Avokádo vyberieme z chladničky, umyjeme, osušíme a pozdĺžne prekrojíme na dve polovice. Opatrne vyberte dužinu a šupku odložte. Dužinu avokáda nakrájame na pásiky, zmiešame so zelerom, uhorkou a krabovými tyčinkami. Dochutíme majonézou.
Krok 3
Vzniknutou zmesou opatrne naplníme polovice (šupku) avokáda a ozdobíme petržlenovou vňaťou alebo inými bylinkami podľa chuti. Šalát ihneď podávajte s krabovými tyčinkami.
UŽITOČNÉ RADY
Namiesto krabích tyčiniek do avokádového šalátu môžete použiť varené krevety alebo opražené na olivovom oleji s nasekaným cesnakom.
MIMOchodom
Ak sa vám myšlienka použiť zelerový koreň na šalát s avokádom a krabovými tyčinkami zdá pochybná, zahoďte ho alebo ho nahraďte daikonom, nastrúhaným na strednom strúhadle.