Šampiňóny s rozmarínom a cesnakom
gastronóm 11. december 2013(2)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 10 varenie: 1 hodinaObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ1 kg veľmi čerstvých húb2 vetvičky rozmarínu6 strúčikov cesnaku140 ml bieleho vínneho octu200 ml extra panenského olivového oleja0,5 lyžičky. hnedý cukorsoľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zo stonky húb odrežeme spodok, klobúčiky utrieme obrúskom a nakrájame na štvrtiny. Huby premiešame s olejom a octom.
Krok 2
Cesnak ošúpeme a každý strúčik prekrojíme pozdĺžne na 4 časti. Pomocou nožníc nakrájajte vetvičky rozmarínu na 4-5 cm kúsky.
Krok 3
Pridajte rozmarín a cesnak k hubám a dochuťte cukrom, soľou a korením. Dôkladne premiešajte, vložte do sterilizovaných pohárov, uzatvorte a dajte do chladničky aspoň na 1 deň. Podávajte tieto huby na bruschette.