Sladké cibuľové chutney

Sladké cibuľové chutney

gastronóm 9. decembra 20134,50(2)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: priemer Kalórie: 128,55 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 1 hodina Použité: 1,60 g/6,69 g/15,25PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 kg sladkej červenej cibule (najlepšia je Jalta)150 g tmavých hrozienok5 cm čerstvého koreňa zázvoru1 malá hlava cesnaku100 ml červeného vínneho octu alebo podľa chuti100 ml olivového oleja1 polievková lyžica. l. med alebo podľa chutištipka mletej škoricesoľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Umyté hrozienka zalejte zmesou 150 ml prevarenej a mierne vychladnutej vody a 100 ml octu, nechajte 15–20 minút pôsobiť.

Krok 2

Cibuľu, zázvor a cesnak ošúpeme. Cibuľu nakrájame na nie príliš tenké štvrťkolieska, cesnak na plátky a zázvor na tenké prúžky.

Krok 3

Vo veľkej hlbokej panvici zohrejte olej, pridajte zázvor a rýchlo smažte na vysokej teplote za stáleho miešania 2 minúty.

Krok 4

Do panvice pridajte cibuľu a cesnak a za stáleho miešania smažte na strednom ohni 5 minút. Potom znížte teplotu na minimum a varte za častého miešania do mäkka, asi 15 minút.

Krok 5

Pridajte 1 polievkovú lyžičku do panvice. l. med a hrozienka spolu so všetkou tekutinou. Zvýšte teplotu na strednú úroveň, priveďte do varu, posypte soľou a škoricou a varte za stáleho miešania do zhustnutia 10 až 15 minút.

Krok 6

Vyskúšajte korenie – malo by byť slané, sladké a kyslé. Ak vám chýba chuť, pridajte med, ocot alebo soľ. Vložte do sterilizovaných pohárov a uzavrite.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik