gastronóm 15. marec 2011 Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 15 minObčerstvenieVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEmaslo – 2 lyžice. l.Cherry paradajky – 4 ks.veľké zemiaky – 300 guhorky – 1 ks.balzamikový ocot – 1 lyžička.rastlinný olej – 1 polievková lyžica. l.soľ – podľa chutimletý muškátový oriešok – 1 štipkamlieko – 50 mlkoreň zázvoru – 1/2 cm.nasekaný kôpor a petržlen – 1 lyžička. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zemiaky nakrájame na kúsky a varíme v osolenej vode 15 minút. V tejto dobe nakrájajte uhorky pozdĺžne na tenké prúžky. Na panvici zohrejte rastlinný olej, pridajte paradajky, pokvapkajte octom, dochuťte soľou a korením, povarte 5 minút.
Krok 2
Zemiaky roztlačíme, zmiešame s maslom, mliekom, strúhaným zázvorom a muškátovým orieškom. Do polovice pyré pridajte nasekané bylinky.
Krok 3
Pyré bez byliniek vložte do 4 malých nádob. Bylinkové pyré zabaľte do pásikov uhoriek a položte navrch. Ozdobíme cherry paradajkami.