Zelený šalát so syrovými krutónmi

gastronóm 6. september 20115,00(1)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minŠalátDomáce mliečne výrobkyINGREDIENCIE NA 4 PORCIEmalé uhorky – 2 ks.hlávkový šalát – 1 ks.Parmezán – 50 gkukuričný šalát – 50 gošúpané a varené krevety – 150 gšťava z 0,5 citrónaprírodný jogurt – 150 mlcukor – 0,5 lyžičky.pretlačený cesnak – 1 strúčikpár kvapiek omáčky Tabascosoľ – podľa chutirastlinný olej – 1 polievková lyžica. l.Parmezán – 25 gkúsky včerajšieho bieleho chleba – 3 ks.rastlinný olej na mazanie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si krutóny. Chlieb nakrájajte na kocky so stranou asi 1,5 cm. Parmezán nastrúhajte na jemnom strúhadle. Kocky poukladáme na dobre vymastený plech a pokvapkáme 1 polievkovou lyžicou. l. maslo a posypeme strúhaným parmezánom. Vložte do rúry predhriatej na 200 °C na 10 minút.

Krok 2

Pripravte si dresing. Cesnak ošúpeme a nasekáme. Jogurt zmiešame s citrónovou šťavou, cesnakom, omáčkou Tabasco a cukrom. Dochutíme soľou a dobre premiešame.

Krok 3

Listy šalátu umyte a osušte. Koreňové listy nechajte tak, ako sú. Listy šalátu rukami nahrubo natrháme. Vložte všetku zeleninu do šalátovej misy, pridajte polovicu pripraveného dresingu a dôkladne premiešajte.

Krok 4

Uhorky umyte a pomocou škrabky na zeleninu nakrájajte na pásiky.

Krok 5

Rovnakým spôsobom nakrájajte parmezán.

Krok 6

Do zelene pridajte stuhy kreviet, uhoriek a parmezánu. Veľmi opatrne premiešajte. Zalejeme zvyšným dresingom. Navrch dáme krutóny a čerstvo mleté ​​čierne korenie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik