gastronóm 22. apríla 2011 Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 30 minHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍmaslo – 1 polievková lyžica. l.kôpor, petržlen, koriander – každý 1 zväzoktavený syr – 50 grastlinný olej – 1 polievková lyžica. l.nakladané uhorky – 2 ks.múka – 2 lyžice. l.zemiaky – 1 kgštipka sušeného rozmarínusoľ – podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka. V tomto čase pripravte náplň. Umyte a nakrájajte zeleninu. Uhorky a syr nakrájame na malé kocky a zmiešame s bylinkami.
Krok 2
Zemiaky ošúpeme a bez toho, aby sme ich nechali vychladnúť, roztlačte ich na kašu. Pridajte rozmarín.
Krok 3
Z pyré vytvorte koláčiky. Do stredu položíme náplň a okraje pritlačíme. Ponorte zrazy do múky a smažte v zohriatej zmesi zeleniny a masla do zlatista, 2-3 minúty. na každej strane.