Polievka s baklažánom a paradajkami

gastronóm 19. augusta 20204.62(29)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu

Polievka s baklažánom a paradajkami môže prekvapiť aj tých, ktorí sa považujú za sofistikovaných gurmánov, toto jedlo je jedinečné. Samotný spôsob jej prípravy je veľmi odlišný od spôsobu vytvárania podobných: rovnaká okroška, ​​cviklová polievka, botvinya, tatarák, gazpacho… V tomto prípade sa zelenina najskôr upečie, potom sa prelisuje a potom sa zmieša s tekutý základ – so smotanou. Chuť jedla je veľmi korenistá, ale zároveň jemná. Hlavné je dobre vychladiť baklažánovú a paradajkovú polievku a potom vás čaká ten najúžasnejší gastronomický zážitok!

zložitosť: ľahko Kalórie: 266,64 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Použité: 5,21 g/22,69 g/10,42Balkánska kuchyňaVečerapolievkaVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIEstredne veľké baklažány – 2 ks.stredne veľké paradajky – 2 ks.cesnak – 2-3 strúčikyolivový olej – 60 mlsmotana 10% tuku – 750 mlchilli vločky – 1/4 lyžičky.strúhaná citrónová kôra – 1 lyžička.klinčeky – 4 púčikysoľ, čerstvo mleté ​​​​čierne korenie – podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rúru predhrejeme na 200°C. Baklažány a paradajky umyjeme a osušíme. Uložíme spolu s neošúpaným cesnakom na plech vystlaný alobalom a za občasného otáčania pečieme, kým ovocie nezmäkne (asi 20-30 minút).

Krok 2

Vložte baklažány a paradajky do veľkej misy, zakryte potravinovou fóliou a nechajte 10-15 minút. Potom ošúpte zeleninu a odstráňte semená z paradajok.

Krok 3

Vložte baklažán, paradajky a cesnak do misky kuchynského robota alebo mixéra a spracujte, kým sa nerozpustí. Nalejte olivový olej tenkým prúdom a premiešajte.

Krok 4

Pridáme smotanu izbovej teploty a čili vločky. Soľ a korenie podľa chuti. Dôkladne premiešajte, kým nezískate hladkú kašu.

Krok 5

Nalejte výslednú polievku s baklažánmi a paradajkami do misky alebo panvice. Pridajte citrónovú kôru a púčiky klinčekov. Miešajte. Nádobu zakryte fóliou a nechajte ju v chladničke aspoň 2 hodiny.

Krok 6

Vychladnutú baklažánovú a paradajkovú polievku nalejte do servírovacích misiek. Môžete ho podávať s kyslou smotanou alebo prírodným jogurtom, bohato posypané bylinkami podľa chuti.

UŽITOČNÉ RADY

Polievku s baklažánom a paradajkami môžeme doplniť krutónmi. Za týmto účelom odrežte kôru z pšeničného chleba, nakrájajte strúhanku na kocky a vysušte v rúre do zlatista.

MIMOchodom

Sladká paprika bude vyzerať skvele v polievke s baklažánom a paradajkami. Vezmite pár veľkých mäsitých strukov a opečte ich spolu s ostatnou zeleninou. Potom ošúpte a rozmixujte so zvyšnými ingredienciami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik