gastronóm 2. februára 2017(2)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
Táto polievka má veľmi bohatú chuť vďaka veľkému množstvu zeleniny. A zázvor a čili paprička ho zahrejú v zime
zložitosť: priemer Kalórie: 205,92 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 45 min Použité: 7,34 g/10,19 g/22,98čínska kuchyňaVečerapolievkaINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ2,5 litra zeleninového vývaru450 g nakrájaných konzervovaných paradajok v s/s400 g slanej kapusty300 g tekvice4-5 listov čínskej kapusty1 cuketa1 červená paprika2 stredné mrkvy1 stredná cibuľa1 červená čili paprička4 cm koreň zázvoru250 g pevného tofu1/2 šálky sójovej omáčky1/3 šálky ryžového octu1/4 šálky kukuričného škrobu3 polievkové lyžice. l. olivový olej2 lyžičky. sezamový olejsoľčerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Všetku zeleninu ošúpeme a nakrájame na rovnaké kocky. Zázvor nastrúhame na jemnom strúhadle. Tofu nakrájame na veľké kocky.
Krok 2
Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte cibuľu, zázvor a čili a za stáleho miešania smažte 3-4 minúty. Pridajte tekvicu, mrkvu a kapustu, panvicu prikryte a varte 3 minúty. Zalejeme vývarom a privedieme do varu, na miernom ohni povaríme 5 minút.
Krok 3
Zmiešajte kukuričný škrob, sójovú omáčku, ryžový ocot a 1/2 šálky studenej vody v malej miske.
Krok 4
Pridajte cuketu, papriku a tofu na panvicu. Pokračujte vo varení na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne, 8 až 10 minút. Nalejte zmes kukuričného škrobu do polievky a varte, miešajte, kým polievka nezhustne, 5 až 8 minút.
Krok 5
Do polievky pridáme čínsku kapustu a paradajky a privedieme do varu. Soľ, korenie a pridajte sezamový olej. Odstráňte polievku z tepla.