Galina Kompantseva 15. septembra 2020 Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu
Taliansky názov pre jedlo je Carne di pollo con salsa di pomodoro e peperoni). Omáčka so zrelými pečenými paprikami je ponorením sa do skutočného slnečného, aromatického leta!
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 50 min Pridať. čas: 30 mintalianska kuchyňaHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIEkuracie paličky 800 gstrúčiky cesnaku 2 ks.sušená majoránka 1 lyžička.olivový olej 2 lyžice.omáčkaveľké paradajky 2 ks.červená paprika 2 ks.strúčiky cesnaku 2 ks.červený vínny ocot 2 lyžice.olivový olej 1 polievková lyžica.čili paprička 1 ks.sušená majoránka 0,5 lyžičky. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kuracie paličky umyte a osušte papierovými utierkami. Cesnak nakrájajte na plátky a označte ich v rezoch vytvorených v dužine.
Krok 2
Paličky posypeme majoránom, soľou a korením, vložíme do zapekacej misy a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme 40-45 minút pri 200°C.
Krok 3
Súčasne s kuracím mäsom pečieme dve papriky asi 25 minút, pričom ich párkrát otočíme. Upečené papriky necháme na panvici s pokrievkou. Po vychladnutí ošúpeme šupku, zbavíme semienok a nakrájame na kúsky.
Krok 4
Na omáčku nasekáme cesnak a čili papričku. Paradajky ošúpeme a nastrúhame. Na panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme cesnak a korenie, ochutíme majoránom.
Krok 5
Pridáme prelisované paradajky a na miernom ohni dusíme 10-15 minút.
Krok 6
Pridajte kúsky pečenej papriky, vínny ocot a soľ podľa chuti.
Krok 7
Kuracie mäso podávame s omáčkou.