Kuracie mäso s paradajkovou a paprikovou omáčkou

Galina Kompantseva 15. septembra 20200,00Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu

Taliansky názov pre jedlo je Carne di pollo con salsa di pomodoro e peperoni). Omáčka so zrelými pečenými paprikami je ponorením sa do skutočného slnečného, ​​aromatického leta!

zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 50 min Pridať. čas: 30 mintalianska kuchyňaHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIEkuracie paličky 800 gstrúčiky cesnaku 2 ks.sušená majoránka 1 lyžička.olivový olej 2 lyžice.omáčkaveľké paradajky 2 ks.červená paprika 2 ks.strúčiky cesnaku 2 ks.červený vínny ocot 2 lyžice.olivový olej 1 polievková lyžica.čili paprička 1 ks.sušená majoránka 0,5 lyžičky. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Kuracie paličky umyte a osušte papierovými utierkami. Cesnak nakrájajte na plátky a označte ich v rezoch vytvorených v dužine.

Krok 2

Paličky posypeme majoránom, soľou a korením, vložíme do zapekacej misy a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme 40-45 minút pri 200°C.

Krok 3

Súčasne s kuracím mäsom pečieme dve papriky asi 25 minút, pričom ich párkrát otočíme. Upečené papriky necháme na panvici s pokrievkou. Po vychladnutí ošúpeme šupku, zbavíme semienok a nakrájame na kúsky.

Krok 4

Na omáčku nasekáme cesnak a čili papričku. Paradajky ošúpeme a nastrúhame. Na panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme cesnak a korenie, ochutíme majoránom.

Krok 5

Pridáme prelisované paradajky a na miernom ohni dusíme 10-15 minút.

Krok 6

Pridajte kúsky pečenej papriky, vínny ocot a soľ podľa chuti.

Krok 7

Kuracie mäso podávame s omáčkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik