Sendviče so sušenými paradajkami a smotanovým syrom

Julia Sinitsa 4. novembra 20245,00(1)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu

Sendviče so sušenými paradajkami a smotanovým syrom nie sú to prvé, čo vám napadne, keď začnete premýšľať o bufetovom stole. A toto je veľké opomenutie. Každý má rád mastné sušené paradajky, ale nejedia ich často. Ak vám náhodou na poličke alebo na stránke vášho obľúbeného obchodu nepadne do oka dóza s lahodným obsahom a peknou zľavou. Chlebíčky so sušenými paradajkami na zdravom obilnom chlebe a dokonca aj na obyčajnom, no veľmi chutnom ražnom dokážu upútať ešte väčšiu pozornosť ako štandardné chlebíky s rybou či kaviárom.

zložitosť: ľahko Kalórie: 248,28 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 10 min Použité: 9,75 g / 8,62 g / 31,97RaňajkyVečeraObčerstveniePopoludňajšie občerstvenieVečeraČajový večierokObčerstvenieVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyNový rokINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ6Porcie+ Obilný chlieb 300 gSušené paradajky 150 gtvaroh 120 gČerstvá bazalka 12 ks.Mleté čierne korenie ochutnaťSoľ ochutnať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Ak sú plátky vášho obilného chleba malé – z malého bochníka – nechajte ich celé, štvorcové. Ak je chlieb štandardnej veľkosti, vezmite si tri plátky a každý nakrájajte šikmo na dva trojuholníky.

Krok 2

Sušené paradajky vyberte z pohára do malého sitka, aby mohol odkvapkať prebytočný rastlinný olej – môžete ich vrátiť späť do pohára. Ale vezmite si trochu masla na chlebíčky – namažte ho v tenkej vrstve na kúsky chleba, osoľte a ochuťte čerstvo mletým čiernym korením.

Krok 3

Ochutené plátky bohato potrieme smotanovým syrom. Sušené paradajky nakrájame na malé kúsky a opatrne ich poukladáme na syr na chlebíčky. Ozdobíme lístkami čerstvej bazalky a podávame.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Sendviče so sušenými paradajkami sa dajú robiť nielen s tvarohom, ale aj so syrom feta. Pre mnohých bude výhodnejšia kombinácia fety so sušenými paradajkami a bazalkou – ide predsa o klasiku. No pri použití fety už chlieb do soli pridávať nemusíte.

MIMOchodom

Ak použijete sušené alebo sušené paradajky bez oleja, najskôr ich namočte do prevarenej vody do mäkka, potom osušte obrúskami a zalejte olejom v tégliku. Môžete dochutiť bylinkami a cesnakom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik