gastronóm 8. novembra 20244,80 (5)ohodnotiťPridať k obľúbenýmzdieľať0Komentujte K receptu
Omeletové rolky so syrom a zeleninou sú výdatným jedlom, ktoré sa hodí na raňajky, obed či večeru. A názov „rolky“ tu nie je náhoda – náplň týchto omeletových roliek je celkom autentická, ako v tých klasických: mäkký tvaroh s bylinkami a zrelým avokádom. Nižšie uvedený recept na omeletové palacinky je neuveriteľne chutný a môžete sa pokúsiť urobiť ich s akoukoľvek inou náplňou. Najprv však odporúčame pripraviť omeletové rolky so syrom a zeleninou – všetko je v nich harmonické!
zložitosť: ľahko Kalórie: 193,05 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 6,67 g/15,67 g/5,39PraženieRaňajkyVečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 vajcia3 polievkové lyžice. l. mlieko1 lyžička. kukuričný škrobsoľ, čierne korenierozpustené masloNa náplň:100 g mäkkého tvarohu5-7 vetvičiek rôznych zelených1 stredne zrelé avokádo1 veľká paradajkašťava z polovice citrónasoľ, čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na omeletu rozšľaháme vajcia, mlieko, 2 polievkové lyžice. l. voda, škrob, korenie a soľ. Namastite malú nepriľnavú panvicu na strednom ohni a zohrejte na vysokú teplotu.
Krok 2
Do panvice nalejeme tretinu vaječnej zmesi, rovnomerne rozotrieme krúživým pohybom a varíme, kým omeleta nie je pevná.
Krok 3
Opatrne otočte a rýchlo opečte druhú stranu omelety.
Krok 4
Omeletu preložíme na dosku vystlanú papierom na pečenie alebo potravinovou fóliou. Druhú a tretiu omeletu opečieme rovnakým spôsobom.
Krok 5
Avokádo ošúpeme, zbavíme kôstky, dužinu nakrájame na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nestmavlo. Nakrájajte zeleň. Paradajku nakrájame na plátky a zbavíme semienok, dužinu nasekáme nadrobno a zmiešame s tvarohom a bylinkami, pridáme soľ a korenie.
Krok 6
Omelety natrieme tvarohovou plnkou, poukladáme avokádo, zvinieme a pozdĺžne nakrájame na malé kolieska. Ihneď podávajte.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Omeletové rolky s náplňou sa dajú prispôsobiť akejkoľvek chuti. Skúste ich pripraviť s tvarohom, jemne nasoleným lososom, šalátom a na tenké plátky nakrájanou zeleninou, ako je uhorka a paprika. Vyprážané šampiňóny, kúsky kuracieho mäsa alebo šunky sú tiež vhodné pre uspokojivejšiu možnosť.
MIMOchodom
Ak uprednostňujete nízkokalorické plnené omeletové rolky, môžete palacinky pripraviť bez mlieka, nahradiť ho vodou, alebo použiť iba vaječný bielok.
Amarant je:
Bohaté na bielkoviny, lyzín a skvalén ()
Amarant je:
·
vyvážené, ľahko stráviteľné rastlinné bielkoviny
·
biologicky dostupný vápnik a lyzín
·
vláknina
Pridaním amarantu až do 20 % z celkovej múky použitej v receptoch zlepšíte nutričnú hodnotu, chuť a textúru pečiva. Okrem toho je amarant vhodným zahusťovadlom do omáčok, polievok a prívarkov.
Advertising LLC „Russkaya Oliva“ INN: 3665050261