Julia Sinitsa 8. novembra 20245,00 (1)ohodnotiťPridať k obľúbenýmzdieľať0Komentujte K receptu
Sendvič s červenou rybou a paradajkami je svetlý, trochu nečakaný a veľmi atraktívny. Na bufetovom stole takéto sendviče nezostanú bez povšimnutia. Kombinácia jemne nasoleného lososa či pstruha a sladkastých sušených paradajok je zladená jemným tvarohom, ktorý je dochutený cesnakom a mletým čiernym korením. Určite vyskúšajte pripraviť tieto sendviče podľa nášho receptu. Pre sušené paradajky je vhodnejšie brať tie v oleji. Ak kupujete len sušené, musíte ich najskôr namočiť do vody a potom namočiť do olivového oleja.
zložitosť: ľahko Kalórie: 225,49 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 15 min Použité: 8,85 g/7,00 g/30,54ObčerstvenieVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍBochník Nareznoy 300 gtvaroh 120 gMierne solený losos 60 gSušené paradajky 60 gCesnak 1 klinček(y)Petržlen Mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rozohrejte grilovaciu panvicu alebo bežnú panvicu s hrubým dnom na vysokú teplotu. Uložíme naň krajce chleba a opečieme ich z oboch strán bez oleja – aby sa vytvorila tenká chrumkavá kôrka a chlieb zostal vo vnútri mäkký.
Krok 2
Cesnakový strúčik ošúpeme a pretlačíme lisom na cesnak, spojíme so smotanovým tvarohom. Dochutíme mletým čiernym korením podľa chuti a dobre premiešame.
Krok 3
Filet z červenej ryby nakrájajte na malé kúsky, aby sa vám pri zahryznutí do sendviča ľahko zmestili do úst. Sušené paradajky vyberieme z oleja, osušíme obrúskami, rozdelíme na polovice alebo ak sú paradajky veľké, nakrájame na štvrtiny.
Krok 4
Plátky chleba potrieme okoreneným smotanovým syrom. Na vrch poukladáme kúsky rýb, ktoré preložíme plátkami sušených paradajok. Chlebíčky ozdobíme petržlenovou vňaťou.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Podobné sendviče sa dajú robiť nielen s červenou rybou, ale aj s jemne nasoleným alebo údeným halibutom alebo maslovou rybou. Ako doplnok môžete použiť krúžky čiernej olivy.
MIMOchodom
Na sendviče s červenou rybou a sušenými paradajkami skúste použiť tenký bochník s hustou striedkou, aby boli chlebíčky kompaktné a bez dier.