Snackové koláče-bomby so sušenými paradajkami

Oľga 27. novembra 20244,00 (1)ohodnotiťPridať k obľúbenýmzdieľať0Komentujte K receptu

Snackové koláče-bomby so sušenými paradajkami sú okamžite vypredané v bufetoch pre deti či dospelých. Koniec koncov, toto lahodné mini pečivo je jednoducho vytvorené, aby sa rýchlo dostalo do vašich úst. Základom „bomby“ je kuracie filé a vo vnútri sú sušené paradajky. Takéto koláče budú vynikajúcim občerstvením nielen na sviatočnom stole, ale aj na ceste, môžete si ich vziať na prechádzku do parku alebo ich dať svojmu dieťaťu a jeho priateľom v škole – uspokojujúce a veľmi pohodlné. Ak chcete, môžete „skryť“ všetko, čo vaša predstavivosť naznačuje.

zložitosť: ľahko Porcie: 20 varenie: 1 hodinaPečenieSušeniePraženieVečeraBuchtyPekáreňObčerstveniečajINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍtvrdý syr 170 gkuracie filety (stehno) 200 gcherry paradajky (rozpolené, sušené na slnku) 250 gsójová omáčka (voliteľné) 1 polievková lyžica.cesnak (klinček) 1 ks.cibuľa 1 ks.rastlinný olej 1 polievková lyžica.maslo (mäkké) 1 polievková lyžica.palacinková múka (+2 PL na posypanie) 160 gkyslá smotana (na mazanie buchiet) 2 polievkové lyžice.čierne korenie (mleté) 1 štipkamuškátový oriešok 1 štipkabazalka (sušená) 1 štipkavaječný žĺtok (+1 PL mlieko – na vymastenie buchiet) 1 ks.rasca 1 polievková lyžica.soľ 1 lyžička Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravíme si cesto na žemle. Smažte olúpanú a nakrájanú cibuľu v rastlinnom oleji, kým nebude priehľadná.

Krok 2

Pridajte kuracie filé nakrájané na kúsky a smažte do bieleho. Pridajte 1 polievkovú lyžičku. l. maslo, 1 polievková lyžica. l. sójovú omáčku, štipku muškátového orieška a štipku suchej bazalky, trochu mletého korenia, dusíme, kým sa tekutina neodparí, 2-3 minúty. Mäso nevyprážajte.

Krok 3

Mierne vychladnuté kuracie filety s cibuľou vložte do misky mixéra. Pridajte nakrájaný syr, nasekaný cesnak, nakrájajte. Výsledkom bola homogénna hmota.

Krok 4

Zmes dáme do misky a po troškách pridávame preosiatu múku.

Krok 5

Vymiesime na hladké, nelepivé cesto. Cesto rozdeľte na 20 častí. 1 kus cesta váži ~20 gramov

Krok 6

Dosku na krájanie poprášte múkou a vytvarujte 20 kusov cesta na ploché koláče. Na chlebík položíme plátok sušenej cherry paradajky.

Krok 7

Zatvorte koláč a vytvorte malú buchtu alebo malý koláč. Tvar je podľa vášho vkusu, hlavná vec je, že pečivo je malé, na jedno „zahryznutie“.

Krok 8

Kúsky poukladáme na plech vystlaný silikónovou podložkou. Potrieme kyslou smotanou a dáme piecť do dobre vyhriatej rúry na 180 C na 20-25 minút.

Krok 9

Potom bombičky vyberieme, teplotu prepneme na 200 C. Pečivo potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou a vložíme na 5 minút do rúry. Toto všetko treba urobiť rýchlo, aby upečené nevychladli.

Krok 10

Snack bomb koláče sú pripravené! Môžu sa prikryť suchou utierkou a nechať vychladnúť a potom preniesť na servírovací tanier. Dobrú chuť!

UŽITOČNÉ RADY

Recept na koláčové bomby – univerzálny. Napríklad ťažko sSyr môžete nahradiť mäkkým, ale treba zvýšiť množstvo múky. Čo ak si namiesto kuracích stehien dáte prsia? potom pridajte do cesta trochu masla alebo lyžicu hustej kyslej smotany.

MIMOchodom

Snack bomb koláče môžu byť pripravené s akoukoľvek náplňou. Sušené paradajky nahraďte napríklad feferónkami alebo olivami. Ale predtým, ako pridáte olivu do cesta, ponorte ju do rozpusteného masla.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik