Oľga 27. novembra 20244,00 (1)ohodnotiťPridať k obľúbenýmzdieľať0Komentujte K receptu
Snackové koláče-bomby so sušenými paradajkami sú okamžite vypredané v bufetoch pre deti či dospelých. Koniec koncov, toto lahodné mini pečivo je jednoducho vytvorené, aby sa rýchlo dostalo do vašich úst. Základom „bomby“ je kuracie filé a vo vnútri sú sušené paradajky. Takéto koláče budú vynikajúcim občerstvením nielen na sviatočnom stole, ale aj na ceste, môžete si ich vziať na prechádzku do parku alebo ich dať svojmu dieťaťu a jeho priateľom v škole – uspokojujúce a veľmi pohodlné. Ak chcete, môžete „skryť“ všetko, čo vaša predstavivosť naznačuje.
zložitosť: ľahko Porcie: 20 varenie: 1 hodinaPečenieSušeniePraženieVečeraBuchtyPekáreňObčerstveniečajINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍtvrdý syr 170 gkuracie filety (stehno) 200 gcherry paradajky (rozpolené, sušené na slnku) 250 gsójová omáčka (voliteľné) 1 polievková lyžica.cesnak (klinček) 1 ks.cibuľa 1 ks.rastlinný olej 1 polievková lyžica.maslo (mäkké) 1 polievková lyžica.palacinková múka (+2 PL na posypanie) 160 gkyslá smotana (na mazanie buchiet) 2 polievkové lyžice.čierne korenie (mleté) 1 štipkamuškátový oriešok 1 štipkabazalka (sušená) 1 štipkavaječný žĺtok (+1 PL mlieko – na vymastenie buchiet) 1 ks.rasca 1 polievková lyžica.soľ 1 lyžička Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravíme si cesto na žemle. Smažte olúpanú a nakrájanú cibuľu v rastlinnom oleji, kým nebude priehľadná.
Krok 2
Pridajte kuracie filé nakrájané na kúsky a smažte do bieleho. Pridajte 1 polievkovú lyžičku. l. maslo, 1 polievková lyžica. l. sójovú omáčku, štipku muškátového orieška a štipku suchej bazalky, trochu mletého korenia, dusíme, kým sa tekutina neodparí, 2-3 minúty. Mäso nevyprážajte.
Krok 3
Mierne vychladnuté kuracie filety s cibuľou vložte do misky mixéra. Pridajte nakrájaný syr, nasekaný cesnak, nakrájajte. Výsledkom bola homogénna hmota.
Krok 4
Zmes dáme do misky a po troškách pridávame preosiatu múku.
Krok 5
Vymiesime na hladké, nelepivé cesto. Cesto rozdeľte na 20 častí. 1 kus cesta váži ~20 gramov
Krok 6
Dosku na krájanie poprášte múkou a vytvarujte 20 kusov cesta na ploché koláče. Na chlebík položíme plátok sušenej cherry paradajky.
Krok 7
Zatvorte koláč a vytvorte malú buchtu alebo malý koláč. Tvar je podľa vášho vkusu, hlavná vec je, že pečivo je malé, na jedno „zahryznutie“.
Krok 8
Kúsky poukladáme na plech vystlaný silikónovou podložkou. Potrieme kyslou smotanou a dáme piecť do dobre vyhriatej rúry na 180 C na 20-25 minút.
Krok 9
Potom bombičky vyberieme, teplotu prepneme na 200 C. Pečivo potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou a vložíme na 5 minút do rúry. Toto všetko treba urobiť rýchlo, aby upečené nevychladli.
Krok 10
Snack bomb koláče sú pripravené! Môžu sa prikryť suchou utierkou a nechať vychladnúť a potom preniesť na servírovací tanier. Dobrú chuť!
UŽITOČNÉ RADY
Recept na koláčové bomby – univerzálny. Napríklad ťažko sSyr môžete nahradiť mäkkým, ale treba zvýšiť množstvo múky. Čo ak si namiesto kuracích stehien dáte prsia? — potom pridajte do cesta trochu masla alebo lyžicu hustej kyslej smotany.
MIMOchodom
Snack bomb koláče môžu byť pripravené s akoukoľvek náplňou. Sušené paradajky nahraďte napríklad feferónkami alebo olivami. Ale predtým, ako pridáte olivu do cesta, ponorte ju do rozpusteného masla.